Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Δεν θα εισαχθούν στις Σχολές της Αστυνομίας νέοι σπουδαστές

Κλειστές για σπουδαστές οι σχολές Αστυνομίας

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Δημοσίας τάξης κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.
Επίσης Κατά τα ίδια ακαδημαϊκά έτη (2013−2014 και 2014−2015) δεν εισάγονται ιδιώτες στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν στις προτιμήσεις των μαθητών αναμένεται να βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το «Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι για το 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”, αν και το ζήτημα συζητιέται έντονα πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα στελέχη δεν έχουν τοποθετηθεί για τα νέα δεδομένα.

Η ανεπίσημη απάντηση δείχνει προς το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ήδη ψηφίστηκε και μιλά για δήθεν προσλήψεις στο υπουργείο κατά το 2013 και το 2014.

Δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές ακαδημίες προσλαμβάνονται και πληρώνονται από την πρώτη ημέρα που κατατάσσονται στο σώμα, η λειτουργία των δύο πρώτων χρόνων για την περίοδο 2013 – 14 αναστέλλεται.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το “Εθνος” αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου και προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές, να αλλάξουν ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές.

Επιστολή προς τον αρχηγό  της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε η ΠΟΑΣΥ, ζητώντας διευκρινίσεις για το εάν από τον νέο νόμο θα θιγούν και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν ήδη στο Σώμα ως ειδικοί φρουροί ή χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί υπάλληλοι και επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις για να εισαχθούν στην Σχολές Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή μόλις 580 άτομα πανελλαδικά.

Ωστόσο, σε μία στιγμή κατά την οποία πολλοί ένστολοι επιλέγουν την «έξοδο» αντί περικοπών, άγνωστες παραμένουν οι συνέπειες της μείωσης του αστυνομικού προσωπικού που θα σημειωθεί για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια.

Διαμαρτύρονται και οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους πρυτάνεις κινήθηκαν και οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που συνεδρίασαν στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού και τις απειλούμενες δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών και του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού που, όπως λένε, αποδυναμώνουν δραστικά τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ, «οι διατάξεις του ν. 4093/2012, για τη διαθεσιμότητα και την κατάργηση ειδικοτήτων και θέσεων «αντίκεινται στο Σύνταγμα της χώρας».
Οι πρόεδροι κάνουν λόγο για αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων επισημαίνοντας ότι: «τα Ιδρύματά μας λειτουργούν σε ένα μεγάλο βαθμό για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας, με ελλιπές διοικητικό προσωπικό, σημαντικό ποσοστό του οποίου είναι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
»Η απόλυσή τους οδηγεί στην αδυναμία προσφοράς των απαραίτητων υπηρεσιών προς τους φοιτητές και στο κλείσιμο Τμημάτων που στηρίζονται λειτουργικά στους υπαλλήλους αυτούς.
»Η Σύνοδος διαφωνεί κάθετα με την απόλυσή τους. Επισημαίνεται ότι το προσωπικό αυτό απολύεται ύστερα από τουλάχιστον μία δεκαετία υπηρεσίας σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στα ΤΕΙ, ενώ έχει προσληφθεί, όπως αναφέρεται στο νόμο 4093/2012, με ”διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας” υπό την εποπτεία και πιστοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ή και με δικαστικές αποφάσεις».
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, όπως έγινε και με τους πρυτάνεις, συζήτησαν το ζήτημα της συγχώνευσης σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά») εκφράζοντας την, καταρχήν, θετική στάση τους.
 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Ετών 87 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα…

2 Απριλίου 2024

Χρυσό Μετάλλιο και Ασημένιο για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Αλλη μια μεγάλη διάκριση για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου στον Μαθητικό Διαγωνισμό Σκακιού, που διεξήχθη…

2 Απριλίου 2024

Καθάρισαν από χόρτα το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του Μεταλυκειακού έτους- Τάξης μαθητείας στις ειδικότητες «Τεχνικός Φυτικής…

2 Απριλίου 2024

Μαγνησία:Έκλεισε ένα Δημοτικό ακόμη λόγω της υπογεννητικότητας

  Μείωση 110 εγγραφών στην Α’ Τάξη των Δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας δείχνουν τα στοιχεία…

2 Απριλίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 2/4

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 3 22.45 Μπενφίκα-Σπόρτιγκ -Ζ-…

2 Απριλίου 2024

Πάνω από 50 τόνους σκουπιδιών συγκέντρωσε το «Typhoon» – photos

  Για την αξιέπαινη προσφορά του στον καθαρισμό των ακτογραμμών της Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας,…

2 Απριλίου 2024