Photo Gallery, Τοπικά

Δεκάδες διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν χθες στη Μαγνησία

Μεγαλύτερα τα φορτία που κόπηκαν, λόγω της απεργίας στη ΔΕΗ

 

 

Μεγαλύτερης συνολικής διάρκειας ήταν χθες οι διακοπές ρεύματος και στη Μαγνησία, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ που βρέθηκε πανελλαδικά εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

 


 

Σύμφωνα με δήλωση της ΔΕΗ, παρέμεναν εκτός λειτουργίας μονάδες συνολικής ισχύος 5300 MW λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της. Επιπλέον εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης βρέθηκαν δύο θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 400MW.

Ο ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) λαμβάνοντας υπόψη την προβλεπόμενη κατανάλωση ζήτησε από τη ΔΕΗ  περικοπές φορτίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το ύψος και η διάρκεια των οποίων είχε εξαρτήσεις από τις απαιτήσεις για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος.

Συνολικά στη Μαγνησία, σύμφωνα με τη ΔΕΗ Βόλου, χθες ζητήθηκε η εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος με αυξημένο περιορισμό φορτίου και συγκεκριμένα διπλάσιες περικοπές από τα φορτία της Τετάρτης με την κάθε περικοπή να έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Τελικά το πρόγραμμα των διακοπών, διαμορφώθηκε ως εξής χθες.

-11.00-12.30 Αργαλαστή-Συκή-Ξυνόβρυση-Πάλτση-Nεοχώρι-Ξουρίχτι-Τσαγκαράδα, Μούρεσι-Αγ.Δημήτριος-Αγ.Ιωάννης, Άλλη Μεριά-Δ.Ε.Ιωλκού-Μακρινίτσα-Πορταριά, Τμήμα Αγριάς-Άγ.Λαυρέντιος-Άγ.Βλάσιος-Άγ. Γεώργιος-Βυζίτσα-Πινακάτες-Μηλιές, Σκιάθος (Αεροδρόμιο-Τρούλος-Ασέληνος-Περιφ.Οδός-Πούντα).

-12.30-14.00 Νέες Παγασές-Αλυκές, Βρύναινα-Δρυμώνας-Γάβριανη, Μαυρόλοφος-Αρδευτικά Μαυρολόφου, Ευξεινούπολη, Αιδινίου, Ελικοδρόμιο-Αρδευτικά Στεφανοβικείου, Χρυσοχοίδη-Αγία Παρασκευή, Μηλίνα-Χόρτο-Τρίκερι.

-14.00-15.30 Πόλη Βόλου(Κύπρου-Ογλ-Δημητριάδος), Νότιο τμήμα Σκιάθου – πόλη Σκιάθου, Ν.Ιωνία-Διμήνι-Ν.Παγασές-Ν.Αγχίαλος.

-16:00-17:30 Αλμυρός, Βόλος Κέντρο.

-17:30-19:00 Άνω Βόλος, Πορταριά, Μακρινίτσα, Σέσκλο, Άγ. Γεώργιος Φερών, Αερινό, Κοκκίνα, Σκόπελος, Αλόννησος.

-19:00-20:30 Βόλος ΟΛΒ, ΙΚΑ, Τεχν. Επιμελ., Κέντρο Βόλος. Κυρ.Γραμμή (VPI)

-20:30- 22:00 Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλος, Αρδευτικά 304 ΠΕΒ, Ν.Ιωνία, Βόλος, Μελισσιάτικα, Κανάλια, Κεραμίδι, Βόλος Κέντρο, Νοσοκομείο.

Τα προγράμματα περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

 

Απεργιακό τσουνάμι

Στο μεταξύ τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης – Τετάρτης ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.  Tη συμμετοχή τους στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση, την ανεργία, την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

 

Οι δημοσιογράφοι

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

(Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων

Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρων πανελλαδικών στάσεων εργασίας Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου 11.00-3.00 διεκδικώντας να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να μη γίνουν απολύσεις κ.ά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το