Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Δίνουν το αίμα τους για το συνάνθρωπο

Γέμισε αιμοδότες χθες το Πνευματικό Κέντρο

Βραβεύτηκαν χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης οι εθελοντές αιμοδότες της Μαγνησίας, οι οποίοι προσφέρουν αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια αίμα στο συνάνθρωπο. Συνολικά στη Μαγνησία 33 συμπολίτες έχουν διαθέσει πάνω από 25 μονάδες αίματος, ενώ υπάρχουν άλλοι 150 συμπολίτες, που πρόσφεραν πάνω από δέκα μονάδες αίματος. Το αίμα γίνεται όλο και πιο περιζήτητο πλέον, λόγω αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων και της εμφάνισης νέων ασθενειών.

Ο τοπικός σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», εκτιμώντας την ανιδιοτελή συνεισφορά δεκάδων πολιτών, που ακούραστα και με μεγάλη συναίσθηση καθήκοντος βοηθούν το συνάνθρωπο, προσφέροντας αίμα, αλλά και συμπληρώνοντας 30 χρόνια από την ίδρυσή του, χθες το πρωί βράβευσε δεκάδες αιμοδότες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της προσφοράς αίματος. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά, πως είναι «θλιβερό στην Ελλάδα να υπάρχει έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία» και πως όλοι πρέπει να ενισχύσουμε τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. Πρόσθεσε πως οι άνθρωποι σήμερα δεν χρειάζονται μόνο αίμα, αλλά και προσοχή, αγάπη, φιλοξενία κ.ά. Ακόμη, τάχθηκε κατά της βίας και υπέρ της αλληλεγγύης, ενώ είπε χαρακτηριστικά, πως «είναι ανάγκη να έρθει ξανά το χαμόγελο, κυρίως στα νιάτα της χώρας μας».

Η «Αλληλεγγύη» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν όσοι συμπολίτες έχουν συμπληρώσει πάνω από δέκα και έως 25 αιμοδοσίες, λαμβάνοντας αντίστοιχα τα χάλκινα και ασημένια μετάλλια από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης σημείωσε: «Κύριο μέλημα του συλλόγου, από την πρώτη μέρα της ύπαρξής του, ήταν και είναι η σωστή ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, την αναγκαιότητά της και τον τρόπο διεξαγωγής της».

Σχετικά με τις βραβεύσεις ο ίδιος υποστήριξε πως «απονείμαμε αναμνηστικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη του συλλόγου, που έχουν ορισμένο αριθμό αιμοδοσιών, ως αναγνώριση της προσφοράς τους αλλά και ως δημιουργία κινήτρων για άλλα μέλη, προκειμένου να συνεχίσουν την αιμοδοτική τους προσπάθεια, αφετέρου δε δίνοντας έμφαση και σε εκείνους, που προσδοκάμε να γίνουν μελλοντικά εθελοντές αιμοδότες, τους μαθητές σχολείων της περιοχής».

Ο κ. Νίκος Μακρής ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια να δίνει εθελοντικά αίμα. Το ενδιαφέρον του για την εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησε από ένα ατύχημα στη Θεσσαλονίκη. «Ένα τροχαίο ατύχημα στην Αγίου Δημητρίου στάθηκε η αφορμή για να δώσω για πρώτη φορά αίμα. Μια φοιτήτρια, την οποία παρέλαβα από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου και βοήθησα να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ, ήταν η αφορμή για να καταλάβω την αξία της αιμοδοσίας». Δίνει μία φορά το χρόνο αίμα, ενώ ο ίδιος συνεχώς προσπαθεί να μεταδώσει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας στον περίγυρό του, γνωρίζοντας ότι η προσωπική επαφή είναι πιο ουσιαστική από μια διαφήμιση στην τηλεόραση. «Έχει χρειαστεί και ο δικός μου περίγυρος αίμα και κατάλαβα πως η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια καμπάνια ενημέρωσης και θεωρώ πως για τη σοβαρότητα του θέματος, αντιμετωπίζεται πολύ υποτονικά από το αρμόδιο υπουργείο», επισήμανε.

Σχετικά με τη βράβευσή του τόνισε πως «η βράβευση δεν είναι αιτία ώστε κάποιος να γίνει αιμοδότης. Είναι απλώς ένα μικρό «μπράβο», το οποίο φυσικά δεν επιδιώκει ο αιμοδότης».

Οι εθελοντές αιμοδότες που ξεπέρασαν τις 25 αιμοδοσίες και βραβεύτηκαν με ασημένιο μετάλλιο, είναι:

Αλεξοπούλου Καλλιόπη 27, Αναγνώστου Γεώργιος 26, Ανάστος Θωμάς 27, Αργύρης Σταύρος 25, Αϋφαντής-Θεοδώρου 26, Βαρακλιώτης Αθανάσιος 26, Βενούτσος Γεώργιος 25, Γεωργατζής Κων/νος 27, Γιόλας Γεώργιος 28, Δημάκης Βασίλειος 26, Ζήγρας Νικόλαος 29, Θεοδοσοπούλου Αφεντούλα 27, Καπής Ιωάννης του Σταύρου 27, Καρμαγάλος Αναστάσιος 25, Καρτσάνας Χρήστος 30, Καραμανλής Νικόλαος 26, Κασσίδης Απόστολος 26, Κασσίδης Μιχάλης 28, Λουμπάκης Διαμαντής 26, Μακρόπουλος Θεόδωρος 27, Μαυρογιάννης Αλέξανδρος 26, Παλπανάς Απόστολος 30, Παπαγιάννης Γρηγόριος 26, Παπαδόπουλος Στυλιανός 29, Παπαθανασίου Αθανάσιος 30, Πολίτης Σωτήριος 30, Σταυραντώνη Κωνσταντίνα 26, Τιμπλαλέξης Ηλίας 27, Τριανταφύλλου Γεώργιος 28, Τσιανάκας Ιωάννης 25, Μαρακατζής Γεώργιος 25, Κιουπελής Ιπποκράτης 25, Πατσής Ρηγίνος 25.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023