Photo Gallery, Τοπικά

Αστικό ΚΤΕΛ: Καμιά μείωση δρομολογίων


Για το 2012 καμία μείωση πραγματικών δρομολογίων δεν θα γίνει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Πλαστάρα

– Ο κ. Γιάννης Ρήγας τόνισε πως μακάρι τα δρομολόγια να ήταν πιο τακτικά

– Η κ.  Σοφία Χρυσοχού  επισημαίνει το πρόβλημα της μη συνεπούς έλευσης του λεωφορείου στη στάση

– Ο κ. Κ. Μακρυγιάννης τόνισε πως τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά

 

Δεν θα επέλθει ακόμη και στις άγονες περιοχές

 


 

 

 

Καμία μείωση δρομολογίων, ακόμη και στις άγονες περιοχές, δεν θα επέλθει τονίζεται από το Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο επισημαίνει ότι προφανώς από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού δεν κατανοήθηκε η διαφορά μεταξύ των ελάχιστων εγκεκριμένων δρομολογίων και των πραγματικών δρομολογίων.

Την ίδια ώρα οι πολίτες που λόγω οικονομικής κρίσης χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την αστική συγκοινωνία, τονίζουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Διάσταση απόψεων σχετικά με τα δρομολόγια φαίνεται πως επικρατεί μεταξύ της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ και του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Τρύφωνας Πλαστάρας ερωτηθείς αν τελικά θα υπάρξει μείωση των δρομολογίων μέχρι και 30%, τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα δρομολόγια για το 2012.

Όπως τόνισε, «η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ παρέδωσε στο Δήμο τον πίνακα με τα δρομολόγια για το 2012. Αναφερθήκαμε όμως στα ελάχιστα εγκεκριμένα δρομολόγια, και όχι σε αυτά που εκτελούμε καθημερινά και τα οποία ισχύουν. Η νομοθεσία αναφέρει ότι, αν η πληρότητα σε μια συγκοινωνιακή γραμμή είναι κάτω του 30%, τότε το Αστικό ΚΤΕΛ μπορεί να βάλει μόνο ένα δρομολόγιο ή δύο την εβδομάδα. Εμείς αυτό δεν το έχουμε κάνει πουθενά, μολονότι έχουμε γραμμές με πληρότητα 10%. Ωστόσο καταθέτουμε στο Δήμο έναν πίνακα με τα ελάχιστα δρομολόγια που μπορεί να εκτελεστούν κάτω όμως από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και οι οποίες ισχύουν τώρα. Επομένως για το 2012 καμία μείωση πραγματικών δρομολογίων δεν θα γίνει».

Έκανε μάλιστα λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τα δρομολόγια της γραμμής 7 (Άλλη Μεριά) είναι επτά καθημερινά, τέσσερα το Σαββατοκύριακο και δύο τις Κυριακές. Για το Κατηχώρι – Σταγιάτες (γραμμή 4) ισχύουν τέσσερα καθημερινά δρομολόγια και δύο το Σάββατο, ενώ για τον Άγιο Ονούφριο της ίδιας γραμμής έντεκα δρομολόγια καθημερινά, δέκα το Σάββατο και τρία τις Κυριακές. Επίσης για τις Αλυκές είναι 25 καθημερινά, 20 το Σάββατο και 15 τις Κυριακές.

 

Οι πολίτες

 

Την ίδια στιγμή οι πολίτες ζητούν τακτικότερα δρομολόγια, αλλά και πιο συνεπή έλευση των λεωφορείων.

«Την Κυριακή δεν έχει κανένα δρομολόγιο για το Κατηχώρι, ενώ τις καθημερινές υπάρχουν μόνο τέσσερα και το τελευταίο φεύγει στις 7.30 το απόγευμα, πολύ νωρίς δηλαδή, όταν αρκετοί δεν έχουν ακόμη τελειώσει τις δουλειές τους στην πόλη. Χρειάζεται να μπουν περισσότερα δρομολόγια» τόνισε η κ. Έλλη Τσιμπανάκου που περιμένει στη στάση του λεωφορείου.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Μακρυγιάννης τόνισε πως τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά, καθώς θα πρέπει να περιμένει ακόμη και δεκαπέντε λεπτά στη στάση για να φτάσει.

Ο κ. Γιάννης Ρήγας μας είπε πως σχεδόν καθημερινά χρησιμοποιεί τη συγκοινωνιακή γραμμή 3 για να φτάσει στο σπίτι του, ενώ τόνισε πως μακάρι τα δρομολόγια να ήταν πιο τακτικά και να μην περιμένουμε ακόμη και δεκαπέντε λεπτά.

Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται η κ. Σοφία Χρυσοχού, η οποία περιμένει το λεωφορείο της γραμμής 5. Η ίδια επισημαίνει το πρόβλημα της μη συνεπούς έλευσης του λεωφορείου στη στάση. Κάποιες φορές μάλιστα έχει χάσει το λεωφορείο, το οποίο μπορεί να έχει πάει στη στάση νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα.

«Θα πρέπει να κάθεσαι στη στάση δέκα λεπτά νωρίτερα απ’ όσο λέει το πρόγραμμα, για να το προλάβεις» σημειώνει. Μας δείχνει το ρολόι της και μας λέει: «Είναι 12.20, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στις 12.15. Τίποτε δεν είναι συγκεκριμένο» καταλήγει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Ποιος σου είπε εσένα κυρία μου οτι το νούμερο 5 πρέπει να είναι στην Ιάσονος 12:15;
    Το νούμερο 5 είναι στις 12:00 και στις 12:20. δηλαδή απο Ιάσονος περνάει 2 με 3 λεπτά αργότερα.

    Πως να φύγει το λεωφορείο νωρίτερα; Εχει κάποιο συμφέρον οδηγός και σταθμάρχης να διώξουν το λεωφορείο νωρίτερα; Παρακαλώ κυρία Σοφία Χρυσοχού να προμηθευτείτε απο την αφετηρία ή κάποιο εκδοτήριο, πρόγραμμα δρομολογίων, για δική σας διευκόλυνση και να μην επινοείτε ώρες αναχωρήσεων απο το μυαλό σας.

Μοιραστείτε το