Photo Gallery, Τοπικά

Τρελή πορεία Ι.Χ. στην οδό Ιάσονος

 

Το ένα από τα δύο οχήματα που ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα


Τα δέντρα του πεζοδρομίου απέτρεψαν την «εισβολή» σε ζαχαροπλαστείο

 

Ευτυχώς δεν υπήρχαν πεζοί στο πεζοδρόμιο – Ελαφρά τραυματίστηκε επιβάτης του αυτοκινήτου

 

Έντρομοι οι εργαζόμενοι σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο – στην οδό Ιάσονος με Μαυροκορδάτου – περαστικοί και οδηγοί διερχόμενων οχημάτων, είδαν χθες το απόγευμα δύο αυτοκίνητα να συγκρούονται και στη συνέχεια να «καβαλάνε» το πεζοδρόμιο και να κατευθύνονται προς την πρόσοψη του καταστήματος.

Τα τρία όμως δένδρα, που ήταν φυτεμένα στο πεζοδρόμιο μπροστά ακριβώς από το κατάστημα και ένα μεγάλο «στάντ» -διαφημιστικό-παγωτού, ανέκοψαν την ταχύτητά τους και την τελευταία στιγμή απετράπη η «εισβολή» στο κατάστημα, με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες… Τα τρία δέντρα καταστράφηκαν ολοσχερώς, «γλίτωσε» όμως το κατάστημα. Ελαφρά τραυματίστηκε από την πλάγια σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων, μία 24χρονη, συνεπιβάτης στο ένα από τα δύο οχήματα. Το όχημα οδηγούσε ο πατέρας της, αλβανικής καταγωγής. Η 24χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υγεία της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση της Τροχαίας Βόλου, τα δύο οχήματα κινούνταν επί της οδού Ιάσονος. Το ένα οδηγούσε μεσήλικας από την Αλβανία, ο οποίος διαμένει στα Λεχώνια και κατευθύνονταν προς τα εκεί. Κινούνταν στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, που χωρίζεται με τις κορύνες. Λίγο πριν από το κτίριο «Παπαστράτος», προσπάθησε να αλλάξει λωρίδα και να περάσει στην αριστερή. Δεν πρόσεξε όμως, δεν προειδοποίησε τους οδηγούς των άλλων οχημάτων οι οποίοι κινούνταν στην Ιάσονος και με απότομη κίνηση εισήλθε στην αριστερή λωρίδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το αυτοκίνητο που εκείνη τη στιγμή κινούνταν στην αριστερή λωρίδα. Η σύγκρουση είχε σφοδρότητα. Οι οδηγοί έχασαν, όπως φαίνεται, τον έλεγχο των οχημάτων. Προσπάθησαν να τα επαναφέρουν, αλλά ήταν δύσκολο. Τα αυτοκίνητα «καβάλησαν» το πεζοδρόμιο. Συγκρούστηκαν διαδοχικά με τα τρία δένδρα, που ήταν αυτά που ανέκοψαν την ταχύτητά τους και έδωσαν την ευκαιρία στους οδηγούς να συγκρατήσουν τα οχήματα και να μην εισέλθουν στο ζαχαροπλαστείο.

Στο σημείο του ατυχήματος, μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών της Τροχαίας προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία και να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Όπως αναφέρθηκε, από τα πρώτα στοιχεία το ατύχημα φαίνεται να αποδίδεται σε απροσεξία του Αλβανού οδηγού. Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, ενώ κατέχει νόμιμα άδεια οδήγησης.

Οι ευρισκόμενοι στο ζαχαροπλαστείο την ώρα του ατυχήματος φάνηκαν τυχεροί, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ευτυχώς και διερχόμενοι πολίτες δεν υπήρξαν θύματα. Το ευτύχημα ήταν πως την κρίσιμη στιγμή δεν περπατούσε κανείς στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το ζαχαροπλαστείο.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το