Κατηγορίες: Πολιτική

Αρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη

Με 205 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το χαστούκι που έδωσε στην Λιάνα Κανέλλη, κατά την προεκλογική περίοδο, όπου ήταν και οι δυο προσκεκλημένοι σε τηλεοπτική εκπομπή.

Νωρίτερα έντονη αντιπαράθεση διημείφθη ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την στάση που έχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ιδιότητα του βουλευτή για να υπονομεύεται η βουλευτική ιδιότητα.

“Εγώ δεν τον έχω μηνύσει, δεν καταδέχθηκα. Όπως επίσης δεν καταδέχθηκα καν να πάω στον ιατροδικαστή. Την μελανιά την είχα 20 ημέρες. Δεύτερον, είμαι πολύ σκληρή για να πεθάνω” ανέφερε η κ. Κανέλλη.

Και ανεβάζοντας τους τόνους, φανερά φορτισμένη είπε: “Εγώ ας πούμε δεν εξεμάνην παρά μόνο από την πράξη του, από το σχόλιο ‘κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι’. Σε τελευταία ανάλυση υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια καταπληκτικά που δεν μπορούν ναζιστική βρώμα να ξεπλύνουν. Όσο και να είναι αυτά τα σαπούνια και πάντως δεν είναι από ανθρώπινη σάρκα φτιαγμένα. Ούτε τα χαλιά τα βουλευτικά φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων στους φούρνους. Δεν είναι”.

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης, για να δικαιωθεί μια ακόμη φορά όπως είπε στα δικαστήρια. Ταυτόχρονα τόνισε ότι έχει αρθεί η δική του ασυλία ενώ δεν έχει πάει στη Βουλή για συζήτηση η μήνυση που έχει κάνει ο ίδιος τόσο στην κ. Κανέλλη όσο και στην κ. Δούρου, που ήταν εκείνη την ημέρα στο τηλεοπτικό πάνελ.

“Το γελοίο στην παρούσα υπόθεση, αυτή την υπόθεση που σχετίζεται με το γνωστό επεισόδιο σε τηλεοπτικό σταθμό είναι ότι κατηγορούμαι για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ευτυχώς η εν λόγω εισαγγελέας δεν έβαλε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ζητώ λοιπόν από τη Βουλή την άρση της ασυλίας μου για να πάει η υπόθεση αυτή στο ακροατήριο και να αθωωθώ πανηγυρικά για μια ακόμη φορά” είπε.

Μετά τη διαδικασία οι 3 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν κατά επιχείρησαν να εξηγήσουν τη στάση τους.

“Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως πολιτικός ότι σε αυτή την ακραία πράξη έπρεπε να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει και να ζητήσει συγνώμη”, είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. “Εκ παραδρομής ψήφισα ‘όχι’ ενώ σαφέστατα ήθελα να ψηφίσω ‘ναί'”, είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης. “Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλο μήνυμα ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης ασυλίας», ανέφερε ο Γιάννης Καράμπελας.

Όσον αφορά δε στο “παρών” του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε οτι ψήφισε έτσι γιατί δεν είχε γνώση της υπόθεσης, και πως την ίδια στάση κράτησε και στην άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμίλου.

Στα…κάγκελα

Κόκκινη «κάρτα» έδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, μετά την κίνησή του να καταψηφίσει την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλ. Κασιδιάρη για το χαστούκι στην βουλευτή του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε την κίνηση του κ. Κεφαλογιάννη και στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη, ακούστηκαν πολλά…«γαλλικά».

Εξάλλου, δεν ήταν μόνο ο κ. Κεφαλογιάννης που εξόργισε τον Πρωθυπουργό, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης και ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Ι. Καράμπελας που καταψήφισαν την άρση της ασυλίας.

Μάλιστα, κάποια στιγμή έγινε και συζήτηση για παραίτηση του κ. Κεφαλογιάννη, καθώς χαρακτηρίστηκε ως πολιτικό έγκλημα η ενέργειά του. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όμως, τελικά, παρά την κόκκινη κάρτα του Πρωθυπουργού δεν επελέγη να πάει στα…«αποδυτήρια» ο κ. Κεφαλογιάννης, καθώς τον Ιούνιο, λήγει η θητεία του και άρα θα εκλεγεί νέος γραμματέας, ενώ ήδη συζητούνται και τα ονόματα πιθανών διαδόχων του, όπως π.χ. του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν ότι η κίνηση του κ. Κεφαλογιάννη έγινε, λίγη ώρα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος μιλώντας σε διεθνή ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων, εξαπέλυσε επίθεση κατά της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.

Από την πρώτη στιγμή, η Ν.Δ. «άδειασε» τα τρία της στελέχη και από το Μέγαρο Μαξίμου μετέδιδαν ότι η θέση του κόμματος ήταν καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα.

Παράλληλα, κεντρικά ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. υπενθύμισαν ότι κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

Μάλιστα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρας έλεγε σε δημοσιογράφους, ότι τα τρία στελέχη του κόμματος προφανώς ψήφισαν αντίθετα από την κομματική γραμμή.

Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Κεφαλογιάννης επιχείρησε στη συνέχεια να…διορθώσει τα αδιόρθωτα, μετά την αποδοκιμασία του κόμματος, αν και δεν αναγνώρισε το λάθος του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο πως καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε από άκρα αριστερά, είτε από άκρα δεξιά.

«Ήθελα όμως ο κ. Κασιδιάρης να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι» είπε.

Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος ανέφερε πως δεν ξέρει εάν είναι εκτός κομματικής γραμμής και πως αυτός είπε την άποψή του, αφού ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής.

«Η δήλωση λοιπόν του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει. Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις είναι συνειδητές και η πράξη ψήφου, του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη».

Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιχείρησαν και οι κκ. Καράμπελας και Ιωαννίδης, με τον πρώτο να ζητάει συγγνώμη, λέγοντας ότι έκανε λάθος και πως εάν ξαναψήφιζε θα ψήφιζε υπέρ, ενώ ο δεύτερος προς έκπληξη πολλών, υποστήριξε πως ψήφισε ”όχι” εκ παραδρομής, ενώ ήθελε να ψηφίσει ”ναι”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023