Photo Gallery, Τοπικά

Από ανακοπή πέθανε η 61χρονη Μηλίτσα

Διέκοψε την απομάκρυνση των σκουπιδιών η Υπηρεσία Καθαριότητας

 

 

Σε ανακοπή της καρδιάς, ενδεχομένως την ώρα που κοιμόταν, αποδίδεται ο θάνατος της Μέλως Χατζηδημούλη, όπως προκύπτει από την νεκροψία στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας. Η γυναίκα φαίνεται πως έπασχε από στεφανιαία νόσο είναι όμως άγνωστο αν έκανε κάποια θεραπευτική αγωγή. Με την εξέταση της ιατροδικαστικής αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και ο φάκελος κλείνει με την ένδειξη «θάνατος από παθολογικά αίτια».

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με την συνδρομή της Σήμανσης έκαναν την δική τους έρευνα, όσο μπορούσαν σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο όπου διέμενε η γυναίκα και βρέθηκε τελικά νεκρή. Το πτώμα της ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ο θάνατος –όπως προκύπτει από τα εμφανή στοιχεία- προσδιορίζεται πριν από 10-12 ημέρες. Η έντονη δυσοσμία που είχε απλωθεί τις τρεις μάλιστα τελευταίες ημέρες σε όλη τη γειτονιά μαρτυρούσε πως η γυναίκα πρέπει να ήταν στο σπίτι και μάλιστα νεκρή. Εντοπίσθηκε, ως γνωστόν, το πρωί της περασμένης Τρίτης όταν συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου παρουσία δικαστικού λειτουργού μετέβησαν στο σπίτι της οδού Κανάρη με Γαλλίας, για να βγάλουν τα σκουπίδια που είχε συγκεντρώσει εδώ και χρόνια η ιδιοκτήτριά του. Μέσα σε τέσσερις περίπου ώρες, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, οπότε και βρέθηκε νεκρή, είχαν μεταφερθεί από το σπίτι περίπου δύο τόνοι σκουπιδιών – τέσσερις φορές γέμισε η καρότσα του φορτηγού-στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων του Δήμου Βόλου. Μετά την ανεύρεση του πτώματος της Μηλίτσας Χατζηδημούλη σταμάτησε κάθε ενέργεια μεταφοράς σκουπιδιών. Ο καθαρισμός του σπιτιού από τους τόνους σκουπιδιών δεν πρόκειται να συνεχιστεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης. Και τούτο, επειδή ο βασικός στόχος ήταν να διαπιστωθεί αν η 61χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί, βρίσκονταν ή όχι μέσα στο σπίτι. Εφ’ όσον λοιπόν βρέθηκε, ο καθαρισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί σε ιδιωτικό χώρο. Η δημοτική υπηρεσία, όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος, έχει βασική αρμοδιότητα τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων. Εν προκειμένω πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες. Ο κ. Τσαμπάζης ανέφερε πως υπάρχει υποχρέωση από τους κληρονόμους της Μηλίτσας Χατζηδημούλη για τον καθαρισμό, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική απόφαση από την Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας.

Οι γείτονες επισημαίνουν την ανάγκη καθαρισμού και του γύρω από το σπίτι χώρου, καθώς υπάρχουν και εκεί σκουπίδια, ενώ εθεάθησαν και ποντίκια. Παρά το γεγονός ότι η 61χρονη ήταν ευγενική και αρκετά αγαπητή, δεν ήταν λίγες φορές που οι γείτονες είχαν εκφράσει παράπονα για την συγκέντρωση όλων αυτών των σκουπιδιών. Εκείνη όμως συνέχιζε να μαζεύει ό,τι έβρισκε στους δρόμους και να τα μεταφέρει στο σπίτι της. Τα παράπονα των γειτόνων είχαν φτάσει επίσημα στην Διεύθυνση Υγείας και έτσι κοινοποιήθηκε έγγραφο της υπηρεσίας στην ενδιαφερόμενη. Το έγγραφο όμως δεν φαίνεται να παρέλαβε, καθώς έφυγε από την ζωή. Βρέθηκε θυροκολλημένο από γείτονες στην πόρτα της….

Ο κ. Τσαμπάζης τόνισε πως σε κάθε περίπτωση οι νέοι πλέον ιδιοκτήτες θα πρέπει να καθαρίσουν και το πεζοδρόμιο, αλλά και τον ακάλυπτο χώρο –στο πίσω μέρος του σπιτιού- όπου υπάρχουν πολλά σκουπίδια.

Η αποστολή της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στην υπόθεση αυτή, έχει ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός πρέπει να ολοκληρωθεί από τους ιδιώτες. Υπολογίζεται πάντως ότι στο σπίτι της 61χρονης βρίσκονται ακόμη τουλάχιστον πέντε έως έξι τόνοι σκουπιδιών. Υπογραμμίζεται πως ο καθαρισμός του χώρου είναι μία επίπονη εργασία και γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το