Photo Gallery, Τοπικά

Αποκατάσταση βλαβών στο φράγμα Παναγιώτικο

Οι εργασίες στο Παναγιώτικο αφορούν αποκαταστάσεις φθορών και βλαβών, οι οποίες προκλήθηκαν από θεομηνίες, που έπληξαν την περιοχή του έργου από το 2008 και μετά

Εργασίες συνολικού κόστους 370.000 ευρώ στο τοιχίο αντιστήριξης του ταχυδιυλιστηρίου και στους αγωγούς ύδρευσης ξεκίνησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στο φράγμα Παναγιώτικο. Οι εργασίες αφορούν αποκαταστάσεις φθορών και βλαβών, οι οποίες προκλήθηκαν από φαινόμενα ανώτερης βίας – θεομηνίες, που έπληξαν την περιοχή του έργου από το 2008 και μετά.

Μεγάλη βλάβη είχε δημιουργηθεί σε τοιχίο αντιστήριξης, αλλά και στο δίκτυο μεταφοράς του νερού με την έκθεση και απογύμνωση του αγωγού σε πολλά σημεία με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την προστασία του αγωγού και τη μεταφορά των υδάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, από το Παναγιώτικο όπου και βρέθηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και γεωλόγους της Π.Ε. Μαγνησίας, αλλά και από τον υπεύθυνο του τομέα Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κ. Κώστα Λεγαντή, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και εργασίες από την πλευρά της Π.Ε., που δεικνύουν το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για αυτό το μεγάλο έργο, που αναζωογονεί το Νότιο Πήλιο.

Με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση των βλαβών και των ζημιών και στην προστασία και θωράκιση του δικτυού μεταφοράς.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες προστασίας του αγωγού και των φρεατίων, που σε κάποια σημεία βρισκόταν κυριολεκτικά χωρίς κάλυψη, «στον αέρα». Με την ενίσχυση των πρανών με συρματοκιβώτια στο Πλατανόρεμα και τον υπερχειλιστή του φράγματος, ενώ κατασκευάζεται καινούριο τοιχίο στην περιοχή του ταχυδυιλιστηρίου και ενισχύεται και επεκτείνεται το παλαιό.

Επίσης, δημιουργούνται σε επιλεγμένα σημεία για την κάλυψη των αγωγών ράμπες- τάφροι, ενώ θα προχωρήσουμε και σε αποκαταστάσεις των αγροτικών δρόμων, παραπλεύρως του Πλατανορέματος και στην ευρύτερη περιοχή του φράγματος.

Πέρα από αυτές τις εργασίες, που κρίνονται άκρως αναγκαίες και επείγουσες , συντάσσεται τεχνικός φάκελος για τη διενέργεια μελετών, που θα εξετάσουν ολοκληρωμένα και στο σύνολο τους τα ζητήματα γύρω από το φράγμα Παναγιώτικο».

Ο τεχνικός φάκελος για την αποκατάσταση του φράγματος στο Παναγιώτικο, περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο μητρώο του έργου, δηλαδή πρόγραμμα παρακολούθησης, οπτικές επιθεωρήσεις και οργανομετρήσεις, μελέτες θραύσης φράγματος-πλημμυρικού κύματος, μελέτη κοίτης πλησίον υπερχειλιστή και ταχυδιυλιστηρίου, μελέτη ευστάθειας πρανών δεξιού αντερείσματος λεκάνης, υδραυλική μελέτη επιφανειακών απορρών υφιστάμενων οδών, μελέτη αντιμετώπισης φερτών υλών, μελέτες αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στον ταμιευτήρα και περιβαλλοντικές μελέτες.

Εξετάσεις για δίπλωμα

Στις 22 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ταξί) στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (Νέγρη και Κορωνίου, στη Νεάπολη).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, θα πρέπει το αργότερο μέχρι Τρίτη 21/08/2012 και ώρα 13:00 να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (για πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2421-3-55505 και 510).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το