Κατηγορίες: Αθλητισμός

Απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις από τον Ολυμπιακό Β.

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες τις προσεχείς μέρες, με την ΠΑΕ να κρατά στάση αναμονής, περιμένοντας πρώτα τις κινήσεις της ΕΠΟ. Στην περίπτωση που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν ασχοληθεί με την υπόθεση, τότε οι διοικούντες ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα μάχονται για την επιστροφή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των δύο ΠΑΕ, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πολιτική στήριξη που θα έχουν οι δύο ομάδες το κρίσιμο 15θήμερο που ακολουθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Καβάλα, πολιτικοί του νομού έχουν αναλάβει δράση για την αποκατάσταση της μακεδονικής ομάδας. Ο πρώην υπουργούς Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Καλαντζής, είχε την Δευτέρα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Σύμφωνα με δηλώσεις του, στο κατ’ ιδίαν ραντεβού με τον κ. Πιλάβιο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι η ΕΠΟ θα στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την γνωμοδότηση που ζήτησε η ΕΕΑ, προκειμένου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει τον φάκελο του κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα.

«Μπορώ υπεύθυνα να διαβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου υποσχέθηκε, πως θα εκδώσει και μάλιστα άμεσα το έγγραφο, το οποίο απαιτείται προκειμένου να σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε το συντομότερο δυνατόν να ανοίξει προς συζήτηση ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα. Πιστεύω ακράδαντα, πως από την ώρα που ο Πιλάβιος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει, θα το πράξει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Γιώργος Σουφλέρης, με δηλώσεις του υποστήριξε, πως συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα κ. Γιώργο Τσοκτουρίδη, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Κώστα Κανάκη και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών, με στόχο τη επάνοδο της Καβάλας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως το κλίμα που συνάντησε στην ΕΠΟ, στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, ήταν καλύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου, σε σχέση με την Καβάλα.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταφέρει με όλες τις κινητοποιήσεις που έχει κάνει να τον φοβούνται. Η εικόνα που είδα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ είναι, ότι υπολογίζουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και τους φοβούνται. Δε θέλουν να πάρουν μια απόφαση που θα κόψει την Ελλάδα στα δύο. Συγχαίρω το Βόλο για ότι έχει κάνει. Αρχίζει και δημιουργείται η εντύπωση ότι εμείς ακολουθούμε το άρμα του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτά που θα καταφέρουμε, θα τα καταφέρουμε γιατί υπάρχει ο Βόλος. Η αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός δείχνει ότι τουλάχιστον η ΕΠΟ τον υπολογίζει.

Ο κ. Πιλάβιος μας είπε να πάρουμε πρώτα από την ΕΕΑ την αδειοδότηση και μετά βλέπουμε. Αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι τους, είναι να μας κάνουν μπαλάκι. Στην ΕΕΑ, στην ΕΠΟ και στη Σουπερ Λιγκ.

Δεν μας είπαν, ποια βήματα θα ακολουθήσουν. Δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός από πλευράς ΕΠΟ. Μας υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι θα πάρουμε το χαρτί από την ΕΕΑ, από τα στιγμή που είναι καθαρός ο φάκελος. Παίρνοντας αυτό το χαρτί, θα δώσουμε βήμα- βήμα μάχη για τα υπόλοιπα».

Απαιτείται

πολιτική πίεση

Η υπόθεση τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας, για να έχει αίσιο τέλος θα πρέπει να υπάρξει πολιτική στήριξη από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές και των δύο νομών. Όπως προαναφέραμε, ήδη ο βουλευτής Καβάλας κ. Καλαντζής ανέλαβε δράση για την ομάδα της πόλης του. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι βουλευτές Μαγνησίας, οι οποίοι προεκλογικά με δηλώσεις του υποστήριζαν πως θα στηρίξουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αν δεν υπάρξει πολιτική πίεση στην ΕΠΟ πολύ δύσκολα η Ομοσπονδία θα πάρει μια γενναία απόφαση να αποκαταστήσει τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Αγωγή κατά της

ΕΠΟ κατέθεσε

ο Θ. Βασιλειάδης

Μπορεί η διοίκηση της ΠΑΕ να κρατά στάση αναμονής, όπως προαναφέραμε, περιμένοντας να δει πως θα κινηθεί η ΕΠΟ στην υπόθεση αποκατάστασης της ομάδας, ωστόσο, ήδη υπήρξε αντίδραση από πλευράς μετόχων της ΠΑΕ.

Ο μέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου και πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης,  κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΠΟ και διεκδικεί χρηματική αποζημίωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Επίσης, το ίδιο είναι έτοιμοι να πράξουν και άλλοι μέτοχοι της ΠΑΕ, από τη στιγμή που βλέπουν την ΕΠΟ να μην ασχολείται ενεργά με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναβλήθηκε

για σήμερα η

κατάθεση Μπέου

Σήμερα στις 9 το πρωί θα καταθέσει – τελικά- ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Γιώργο Καλόφωνο, για την υπόθεση με τα «ύποπτα» παιχνίδια, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Χθες ο κ. Μπέος προσήλθε στο γραφείο του ανακριτή, ωστόσο, λόγω κωλύματος των δικηγόρων του δεν κατέστη δυνατόν να καταθέσει. Έγινε μια πρώτη, προκαταρκτική συζήτηση με τον ανακριτή και σήμερα ο πρώην «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να καταθέσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Καλόφωνου.

Ο Ολυμπιακός

συλλυπείται

Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου πενθεί για τον χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή της ακαδημίας του συλλόγου, Νικολάου Τσιλοπάνου. Ο μικρός Νίκος ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου και η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στους ανθρώπους του συλλόγου.

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό, οι προπονητές της ακαδημίας και οι συναθλητές του, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού εκλιπόντος.

Επίσης, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. των Austrian Boys εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο ενεργό μέλος του Club, κ. Γιώργο Τσιλοπάνο, για τον πρόωρο άδικο χαμό του 8χρόνου γιου του και αθλητή του Ολυμπιακού Βόλου.

Ανακοίνωση

του Ερασιτέχνη

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, στην οποία αναφέρεται η στήριξη προς τη διοίκηση της ΠΑΕ και στην προσπάθεια που κάνει για την επανένταξη της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Επίσης, ο Ερασιτέχνης ίσως προχωρήσει σε αγωγές εναντίων όσων έβλαψαν την ομάδα, αν συνεχιστεί η αδιαφορία των υπευθύνων οργάνων, ΕΠΟ και ΕΕΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις εξελίξεις, που αναμένονται, για την υπόθεση της αποκατάστασης της «ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937», ο «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937» αποφάσισε:

1) Να υποστηρίξει απαρασάλευτα, όπως μέχρι τώρα έχει κάνει, την προσπάθεια για την επανένταξη του Ολυμπιακού Βόλου μόνο στην Super League.

2) Επειδή συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων οργάνων, ΕΠΟ και Ε.Ε.Α., αν δεν υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις μέχρι την Πέμπτη 17-5-2012, πιθανόν ο Α.Σ. να προχωρήσει σε προσωπικές αγωγές, εναντίον όσων έβλαψαν την ομάδα.

3) Θα φροντίσει να επαναφέρει την καταγγελία στην UEFA και στη FIFA, περί της  κατάργησης του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω της αντιμετώπισης και των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων, σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου».

Επίσης, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Τσιλοπάνου. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί για την πρόωρη απώλεια του Νίκου μας, μέλους των Ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Προσευχόμαστε ο Θεός να τον κρατήσει κοντά του σαν άγγελο, όπως ήταν κι ανάμεσά μας. Θα είμαστε πάντα κοντά στους απαρηγόρητους γονείς και σε όλη την οικογένειά του. Μια θέση θα είναι πάντα δική του στην αγαπημένη του ομάδα και στις καρδιές μας».

 

 

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ,…

25 Ιανουαρίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου – Μαραθώνια αγόρευση από την εισαγγελέα: Δεν χορήγησαν οι γιατροί την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Επί 10 και πλέον ώρες αγορεύει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της…

25 Ιανουαρίου 2024

Λαγούς με πετραχήλια υπόσχεται ο «εκλεκτός» του Ερντογάν – «Τέλος στη σκοτεινή εποχή Ιμάμογλου»

Σπίτια, τρένα, ποδήλατα, ταξί, νερό, επιδόματα, λεφτά και… πλυντήρια και ψυγεία σε νιόπαντρους υπόσχεται ο…

25 Ιανουαρίου 2024

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Διέψευσε πως παραιτήθηκε λόγω του γάμου των ομοφύλων – «Θέλω να προσφέρω στη ναυτιλία»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα και…

25 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Φωτογραφία ντοκουμέντο «καίει» τον κρεοπώλη

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, η οποία αποκαλύπτει τα ψέματα που είπε…

25 Ιανουαρίου 2024

Γυναίκα κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή έβγαλε βόλτα το λιοντάρι της

Δεν πήγε και πολύ καλά η απόφαση μίας γυναίκας στην Ταϊλάνδη να βγάλει μία βόλτα…

25 Ιανουαρίου 2024