Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αναγκαίος και επίκαιρος ο σοσιαλισμός

Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο

«Αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ είναι ο σοσιαλισμός», όπως τονίστηκε σε χθεσινή εκδήλωση της νομαρχιακής οργάνωσης ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό». Στην εκδήλωση μίλησε το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θ. Μπιζαϊντές.

Ο γραμματέας νομαρχιακού συμβουλίου της ΚΝΕ στα ΑΕΙ Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης τόνισε πως η εκδήλωση έγινε με αφορμή τις εκδόσεις του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» και αποκαλύπτει το ζήτημα, αν πραγματικά υπήρχε ελευθερία στο σοσιαλισμό και ποια είναι η πραγματική ελευθερία για τον ίδιο το λαό. Εμείς λέμε ότι η ελευθερία είναι η ίδια η εργατική εξουσία. Η ελευθερία είναι να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει, πράγμα που στις σημερινές συνθήκες αυτό χάνεται και καταπατείται. Καθώς φαίνεται ότι μέσα από τα μέτρα που λαμβάνονται, επιχειρείται η ληστεία στους μισθούς και στα εργατικά δικαιώματα του λαού. Γι’ αυτό και θέλουμε να αναδείξουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, γιατί με αυτόν ο καθένας καρπώνεται αυτά που παράγει και όλα γίνονται για το κοινό καλό και την κάλυψη των αναγκών όλων και όχι των καπιταλιστών. Και το ζήτημα δεν είναι ο συσχετισμός δύναμης, αν σε κάποιες εκλογές πήρε ένα υψηλότερο ή μικρότερο ποσοστό, αλλά ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και γι’ αυτό ο σοσιαλισμός γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαίος».

Καμπάνια κατά των ναρκωτικών

Ειδική έκδοση του ΟΔΗΓΗΤΗ που θα διανεμηθεί δωρεάν, θα αναδεικνύει το ζήτημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. «Θέλουμε να αποκαλυφθεί στους νέους ο νέος νόμος που απελευθερώνει τη χρήση των ναρκωτικών που είναι μηχανισμός καταστολής της νεολαίας. Γι’ αυτό και θα πρέπει η νεολαία να τον απορρίψει το νόμο. Θέλουμε τους νέους να είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν για τη ζωή που τους αξίζει» τόνισε ο Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Κρητικός

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 53 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος, Δημήτρης…

18 Ιουνίου 2024

Λάρισα: Ξανά στο Εφετείο η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα Η υπόθεση της δολοφονίας μιας 28χρονης μητέρας και του 30χρονου αδερφού της…

18 Ιουνίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σοβαρό ατύχημα κατά τη μεταγωγή της με κλούβα και κάταγμα στο χέρι

Ατύχημα κατά τη μεταγωγή της είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μετέδωσε ο…

18 Ιουνίου 2024

80 συλλήψεις τον Μάιο από τις λιμενικές αρχές της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Τον μήνα Μάιο 2024 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: α. Συνελήφθησαν συνολικά ογδόντα…

18 Ιουνίου 2024

Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα – Κατέληξε 40χρονος πυροσβέστης

Στο πένθος βυθίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα μετά την απώλεια 40χρονου πυροσβέστη. Ο άτυχος πυροσβέστης άφησε…

18 Ιουνίου 2024

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, κυρίας…

18 Ιουνίου 2024