Πολιτική

Αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική ζήτησε ο Βενιζέλος

 

Πρότεινε να δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού
Πρότεινε να δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού

Αλλαγές στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και τίθενται οι στόχοι για το μέλλον της χώρας, ζήτησε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και «όποια δύναμη της αντιπολίτευσης δεν θέλει να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια ας μην σηκώσει το γάντι της πρόκλησης», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων η οποία τώρα αλλάζει με τρόπο αποσπασματικό και υπό πίεση. «Πρέπει να αποκτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα από μια ενιαία, συστηματική και προληπτικού χαρακτήρα συμφωνία. Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης μας να γίνει η προγραμματική συμφωνία», είπε.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να τεθούν σαφείς κανόνες λειτουργίας της Βουλής, ώστε να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και τετελεσμένα γεγονότα από την κυβερνητική πλειοψηφία. «Έχουμε σηκώσει μεγάλο βάρος για να επιτρέπουμε σε κάποιους να διαφοροποιούνται εκ του ασφαλούς. Δεν μπορούμε να παίζουμε», σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε τη Βουλή ως επίκεντρο του πολιτικού λόγου, για να αναδεικνύεται εκεί η αντιφατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων»

Ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση των προσώπων. «Τον Ιούνιο κάναμε μια επιλογή να απαλλαγούμε από το στίγμα του κυβερνητισμού. Τώρα χωρίς να κινούμαστε συντεχνιακά ή κομματικά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στελέχη μας και να καλλιεργήσουμε νέα κουλτούρα συνεργασίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε και προς τους πολίτες λέγοντας ότι τα κρίσιμα διλήμματα τέθηκαν στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου όπου αναδείχθηκαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Τώρα η αντιπολίτευση λέει ότι η κυβέρνηση γεννήθηκε με κρίση νομιμοποίησης. Δεν μπορεί στην κρίσιμη τελική φάση να μην γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει να πάμε προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πίσω από τα διδάγματα και την εμπειρία της τελευταίας περιόδου αναδείχτηκε ένα εναλλακτικό σχέδιο τότε δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο. Δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις», τόνισε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το