Κατηγορίες: Τοπικά

Πνιγμένος βρέθηκε ο 35χρονος ψαροντουφεκάς

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι και δυστυχώς, βρέθηκε πνιγμένος, σήμερα το πρωί, ο άτυχος 35χρονος ψαροντουφεκάς, από τη Λαμία, που αγνοούνταν από το πρωί της Πέμπτης, στο νησί Τρίκερι όπου είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα.

Τον άτυχο 35χρονο, βρήκε το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκιάθου, στη νησίδα Πυθού (κοντά στο νησί Τρίκερι), όπου τον παρέσυραν τα ρεύματα,

Το χρονικό των ερευνών

Η κινητοποίηση λιμενικών και εθελοντών από το Βόλο, δυστυχώς, ώς αργά χθες το απόγευμα δεν είχε αποτέλεσμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωί, όμως οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

Ένα ακόμη περιστατικό κρύβει μία ανθρώπινη ιστορία. Καταγράφει προβλήματα και αγωνία για την επιβίωση και την καθημερινότητα. Η αναζήτηση ενός 34χρονου ψαροτουφεκά, από τη Λαμία, στην ευρύτερη περιοχή του Τρικερίου Μαγνησίας, από νωρίς χθες το πρωί είναι από τις βασικότερες τοπικές ειδήσεις. Ο 34χρονος, όπως έγινε γνωστό, είναι υδραυλικός στο επάγγελμα. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού, μαθητή δημοτικού σχολείου. Η σύζυγός του, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο νεαρός άντρας με το ψάρεμα, προσπαθεί να συμπληρώσει το εισόδημά του – που βλέπει συνεχώς να μειώνεται – για να ανταποκριθεί στα έξοδα της οικογένειάς του. Έτσι ο δρόμος τον έφερε και στη Μαγνησία…

Ο 34χρονος αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης από τη Λαμία για ψάρεμα. Σε τρέιλερ είχε τη φουσκωτή βάρκα του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο Αχίλλειο Πτελεού, έριξε τη βάρκα στη θάλασσα, ανοίχθηκε στον Παγασητικό. Φαίνεται πως αναζητούσε κατάλληλο μέρος με πολλά ψάρια για να κάνει ψαροτούφεκο. Ο άντρας ήταν μόνος του. Και αυτό είναι το συνηθισμένο λάθος. Σε όλες τις περιπτώσεις αναζήτησης ψαροτουφεκάδων, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι βουτούν μόνοι. Αν και η νομοθεσία προβλέπει υποχρεωτικά παρουσία δύο ατόμων: Αυτού που βουτά και αυτού που παρακολουθεί από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Γύρω στις 7.20 χθες το πρωί, μου τηλεφώνησε το Λιμεναρχείο και με ενημέρωσε για την εξαφάνιση του ψαροτουφεκά. Ετοιμάστηκα αμέσως και μαζί με άλλα μέλη της ομάδας πήγαμε στην περιοχή και αρχίσαμε την αναζήτηση» αναφέρει ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Ο ίδιος μαζί με άλλους δύο δύτες «κτένισε» στην κυριολεξία όλη τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Τρίκερι.

«Νωρίς το πρωί εντοπίστηκε άδεια η βάρκα του, κοντά στον «Κάβο του Αλέξη». Αρχίσαμε να βουτάμε σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο που βρέθηκε το φουσκωτό. Δυστυχώς έως τις 6 το απόγευμα δεν είχαμε εντοπίσει τον 34χρονο» προσθέτει.

Οι έρευνες είναι άκαρπες. Κοντά στο νησάκι Τρίκερι βρέθηκε το φουσκωτό σκάφος του – πέντε, έξι μέτρων – και δύο ψαροτούφεκα. Το ένα μάλιστα ήταν καρφωμένο πάνω σε ψάρι βάρους τριών περίπου κιλών, που όμως είχε αρχίσει να διαλύεται μέσα στο νερό.

Στις έρευνες, εκτός από τους εθελοντές δύτες, συμμετέχει το Λιμεναρχείο και φίλοι του αγνοούμενου από τη Λαμία. «Φίλοι του 34χρονου ήρθαν από τη Λαμία με τα σκάφη τους και βοηθάνε στις έρευνες. Χωρίς και αυτοί να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

 

Αγνοούμενος από την Πέμπτη

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε νωρίς χθες το πρωί για τον 34χρονο. Ένα 24ωρο σχεδόν μετά την αναχώρησή του για ψάρεμα δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Οι οικείοι του ανησύχησαν και ενημέρωσαν το Λιμενικό. Έτσι άρχισε η κινητοποίηση. Μετά την πρώτη έρευνα του Λιμεναρχείου, το φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε στην παραλία Παρδαλός, στο νησί Τρίκερι, όπου επικεντρώθηκαν και οι έρευνες. Κοντά στο σκάφος βρέθηκε η σημαδούρα και μετά από μερικές ώρες ερευνών – λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί – βρέθηκε το πρώτο ψαροτούφεκο σε βάθος περίπου 18 μέτρων. Λίγο αργότερα βρέθηκε και το δεύτερο ψαροτούφεκο σε βάθος περίπου 15 μέτρων, όπου ήταν καρφωμένο το ψάρι.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, από νωρίς το πρωί. Εκτός από τους εθελοντές του Βόλου και τους λιμενικούς σήμερα αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή και βατραχάνθρωποι από την υπηρεσία Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας.

Οι δύτες σημείωναν χθες πως ο 34χρονος ενδεχομένως να έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα της θάλασσας και να έχει απομακρυνθεί αρκετά από το σημείο που βρέθηκαν η βάρκα και τα ψαροτούφεκα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023