Ένα εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών

Από την Π.Ε. Μαγνησίας στο οδικό κύκλωμα Πηλίου

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι εργασίες επούλωσης των πληγών στο οδικό κύκλωμα Πηλίου. Εκτιμάται ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα διατεθεί το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου οι επισκέπτες ενόψει της θερινής σεζόν να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς πρόβλημα.

Από τα Χάνια μέχρι τη Ζαγορά, αλλά και το πρώην Δήμο Μουρεσίου επεκτείνονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Πηλίου.

Εδώ και μερικούς μήνες και με το που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, έχουν αρχίσει και υλοποιούνται τρεις εργολαβίες. Η πρώτη εργολαβία έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και αφορά στην τοποθέτηση νέων ασφαλτικών, η δεύτερη εργολαβία συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ σχετίζεται με την κατασκευή τεχνικών έργων πάντοτε στο οδικό δίκτυο και η τρίτη εργολαβία έχει προϋπολογισμό 150.000 και σχετίζεται με τα στηθαία ασφαλείας.

Παράλληλα μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα από την Περιφερειακή Ενότητα θα δημοπρατηθεί ακόμη μία εργολαβία με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Στόχος όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι η αντιμετώπιση των ζημιών και των φθορών που έχει υποστεί το οδόστρωμα. Η έλευση του καλοκαιριού συνδυάζεται με την πληθώρα επισκεπτών και η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για την επούλωση των πληγών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε πως «το οδικό κύκλωμα Πηλίου είναι πεπαλαιωμένο και σε πολλά σημεία υπάρχουν προβλήματα. Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ξεκινήσαμε την επούλωση των πληγών στο οδικό δίκτυο μέσα από εργολαβίες που αφορούν στα ασφαλτικά, αλλά και την κατασκευή τεχνικών έργων, όπως τα τοιχία. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο από τα Χάνια μέχρι το Καράβωμα και τη Ζαγορά, ενώ αυτές τις ημέρες οι παρεμβάσεις έχουν επικεντρωθεί στο τμήμα του Μουρεσίου, της Νταμούχαρης και στο Παπά Νερό. Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί τρεις εργολαβίες συνολικού ύψους γύρω στα 550.000 ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί ακόμη μία εργολαβία συνολικού ύψους 500.000 ευρώ που θα αφορά στην τοποθέτηση ασφαλτικών, την υλοποίηση τεχνικών έργων, αλλά και την παρέμβαση στα θέματα ηλεκτρισμού. Καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η κατάσταση να είναι πολύ πιο βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Στο μεταξύ, καταβάλλονται σήμερα και τα τελευταία οφειλόμενα στους εργολάβους που ανέλαβαν τον αποχιονισμό των ορεινών όγκων του Νομού Μαγνησίας για το φετινό χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά, είναι πολύ χαμηλότερο από πέρυσι, αφού και ο χειμώνας ήταν πιο ήπιος.

Παράλληλα σήμερα θα πληρωθούν και οι εργολάβοι που είχαν ενεργοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια για τον αποχιονισμό. Από την Περιφερειακή Ενότητα τονίζεται πως οι εργολάβοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως τιμολόγια, παραστατικά, αλλά και να διαθέτουν την ασφαλιστική και τη φορολογική ενημερότητα.

Στο μεταξύ την περιοχή του Δήμου Αλμυρού επισκέφθηκε ο κ. Καλτσογιάννης επισκεπτόμενος δημοτικά διαμερίσματα, όπως τους Κωφούς για θέματα οδικού δικτύου. Επίσης βρέθηκε και στο νέο δρόμο που κατασκευάστηκε μέσω Πέρδικας και συντομεύει κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Αλμυρού και Φαρσάλων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οικογενειακός φίλος της 17χρονης: Δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία, ίσως κρύβονται κι άλλα πράγματα

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία στον Μοχό της Κρήτης μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας…

26 Μαΐου 2024

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024