Photo Gallery, Τοπικά

«Έκανε κοιλιά» το «Βγαίνουμε Βόλο»

Με πολλές ελπίδες είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο το πρόγραμμα «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Βόλο»

«Κοιλιά έχει κάνει» το πρόγραμμα «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Βόλου», που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και δύο μήνες περίπου. Νέες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα, οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν αν το πρόγραμμα συνεχίζεται και εξάλλου η Τρίτη θεωρείται ούτως ή άλλως μια «νεκρή» ημέρα, όσον αφορά στη διασκέδαση και την έξοδο για τον βολιώτη.

Με πολλές ελπίδες είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο το πρόγραμμα «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Βόλο», μια συνεργασία του Δήμου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε και το Αστικό ΚΤΕΛ, με μεταμεσονύχτια δρομολόγια. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, από τα μέσα Αυγούστου και μετά, ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, οι διοργανωτές δηλώνουν πως είναι 50, ωστόσο στο σάιτ «volosday.gr», απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν πληροφορίες και συμπληρώνουν και τη σχετική φόρμα συμμετοχής, συνολικά οι εμφανιζόμενες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις είναι μόλις 39… Στο εν λόγω σάιτ εξάλλου απουσιάζουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις της περιοχής Ν. Αγχιάλου, ενώ από το Βόλο φαίνονται να συμμετέχουν 29 μαζί με το Αστικό ΚΤΕΛ, από την Αγριά δύο, μία από τον Ιωλκό και μία από τη Μακρινίτσα και έξι από την Πορταριά.

Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης του προγράμματος είναι ότι η ανταπόκριση με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ είναι ελάχιστη και η μόνη κίνηση που παρατηρείται, είναι προς Αγριά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Τρ. Πλαστάρα, «τη βραδιά μετακινούνται συνολικά 30-40 άτομα με όλα τα δρομολόγια, που είναι συνολικά έξι, δηλαδή έξι περίπου επιβάτες ανά δρομολόγιο…». Εφόσον συνεχιστεί η κίνηση αυτή, επισημαίνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, «τότε θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα».

Εξ αρχής πάντως το πρόγραμμα ήταν προβληματικό με την ημέρα, την Τρίτη, που αποφασίστηκε να εφαρμοστεί. Πρόκειται για ουσιαστικά «νεκρή» ημέρα στη διασκέδαση. Καταστηματάρχες επισημαίνουν πως ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχε οριστεί π.χ. η Πέμπτη.

Άλλοι καταστηματάρχες θεωρούν πως οι καταναλωτές μπερδεύονται με τα ξεχωριστά μενού που έχουν ή δεν έχουν έκπτωση την Τρίτη στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και όπως πρότεινε καταστηματάρχης της παραλίας του Βόλου, προτιμότερο είναι να γίνεται μια έκπτωση της τάξης του 20% σε όλα τα είδη καταλόγου, που προσφέρει το κάθε κατάστημα, παρά να προσφέρονται μενού και άλλα τέτοια, που μπερδεύουν τους καταναλωτές.

Εξάλλου και η διαφήμιση-προβολή του προγράμματος έχει ατονήσει.

Αντίθετη άποψη πάντως έχει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Απ. Αθανασός, που υποστηρίζει ότι «το πρόγραμμα δουλεύει, έχουν δουλειά τα καταστήματα κάθε Τρίτη». «Όταν δίνω πίτσα και σαλάτα με 10 ευρώ, τη στιγμή που κοστίζει 16, κόστος είναι» σημειώνει.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν κίνηση μόνον προς Αγριά και όχι προς Αλυκές και μόνον μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Τα υπόλοιπα μέχρι τις 5 το πρωί είναι χωρίς επιβατική κίνηση, παρ’ όλο που η τιμή του εισιτηρίου είναι ελκυστική, 1,10 ευρώ.

Ελπίδα των διοργανωτών είναι τώρα που χειμωνιάζει και άλλοι καταστηματάρχες να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να συνδυαστεί αυτό με επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας και των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, με τη συμμετοχή των ταξί, ακόμα και των πρατηρίων καυσίμων. Για τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών εκείνη την ημέρα (κάθε Τρίτη) λειτουργεί στα γραφεία της ΕΑΕΜ ειδικό γραφείο παραπόνων, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα. Τηλέφωνο αναφοράς παραπόνων 24210 26001, υπεύθυνος κ. Βαΐου Γεράσιμος. Στο διαδίκυο, στην ιστοσελίδα www.volosday.gr, οι πολίτες μπορούν να βρουν τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το μενού που προσφέρουν, ενώ έχουν τη δυνατότητα επιχειρήσεις, που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή.

Εξάλλου κάθε Τρίτη, από τις 11 το βράδυ ώς τις 5 ξημερώματα της Τετάρτης, με αφετηρία το Πανεπιστήμιο, γίνονται τα εξής δρομολόγια από το ΚΤΕΛ:

– Ώρες Δρομολογίων: 23.00 / 24.00 / 01.00 / 02.00 / 03.00 / 04.00.

– Διαδρομή προς Αλυκές: Δημητριάδος – Γ. Λαμπράκη – Αθηνών – Πευκακίων – Ηρώων Πολυτεχνείου – Αγησάνδρου – Βάκχου – Δουλκέρογλου – Ε.Ο. Αθηνών- Βόλου – Σέκερη – Γ. Λαμπράκη – Ιάσονος.

– Διαδρομή προς Αγριά: Πολυμέρη – Ε.Ο.Τσαγκαράδας Χορευτού – Δημοκρατίας – Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγριά) – προς ΕΨΑ – Επ. Οδός Αγριάς Μηλεών – Εθν. Αντιστάσεως – Ρ. Φεραίου – LIDL – Ε.Ο. Τσαγκαράδας Χορευτού – Πολυμέρη – Φιλελλήνων – Πανεπιστήμιο.

– Στάσεις: Οι υπάρχουσες της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. και στην οδό Πευκακίων όπου υπάρχουν κέντρα διασκέδασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το