Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Άγνωστο το μέλλον του

Κανείς δεν γνωρίζει αν και σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Β.

 

 

 

 

Άγνωστο πλέον είναι το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την περασμένη Πέμπτη την έφεση της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί φέτος η ομάδα (και αν θα αγωνιστεί), καθώς οι διοικούντες την ΠΑΕ συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα, τόσο εντός όσο εκτός συνόρων. Από την άλλη πλευρά, ακέφαλος παραμένει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα και να ήθελε, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Πάντως, επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ, η οποία να δηλώνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν υπάρχει. Τυπικά το βολιώτικο συγκρότημα ανήκει ακόμη στη Σούπερ Λιγκ, μια και ο συνεταιρισμός δεν έχει διαγράψει ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου, ούτε και την Καβάλα από μέλη του. Αυτό αναμένεται να γίνει στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας (μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών).

Ωστόσο, για να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οφείλει να στείλει έκθεση στη Σούπερ Λιγκ με την οποία θα ενημερώνει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής (κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη από την ΕΕΑ). Στη συνέχεια η Πειθαρχική  Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα χωρίς αυτός να έχει πιστοποιητικό (στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται πως η μοναδική αρχή για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων είναι η ΕΠΟ) ή θα αποφασίσει την αποβολή του από το πρωτάθλημα. Στη δεύτερη περίπτωση (που είναι και η πιο πιθανή) η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία και θα αποφασίσει (οριστικά) σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα.

Ο λόγος που δεν έχει ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία είναι ότι η ΕΠΟ επιμελώς αποφεύγει να πάρει απόφαση να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου στα ερασιτεχνικά πρωτάθλημα, γιατί αν το κάνει παραβιάζει η ίδια το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί μια κρατική επιτροπή να επεμβαίνει στο ποδόσφαιρο και να υπερισχύει της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής που είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (η ΕΠΟ έχει αδειοδοτήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενώ η Επιτροπή Εφέσεων διατήρησε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς).

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, το γεγονός ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ στην απόφαση που πήρε για τις επαγγελματικές ομάδες που υποβιβάστηκαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τους ποδοσφαιριστές αυτών, δεν αναφέρεται ονομαστικά ποιες ΠΑΕ υποβιβάζονται.

Μάλιστα, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου η ΕΠΟ διέπραξε «έγκλημα» αφήνοντας ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές και εκδίδοντας δελτία να αγωνιστούν σε άλλες ομάδες, τη στιγμή που δεν είχε τελεσιδικήσει ο δικαστικός αγώνας των «ερυθρολεύκων». Με την κίνηση αυτή η Ομοσπονδία ανάγκασε την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να πάρει απόφαση κατά του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς διαφορετικά το μπέρδεμα που θα προέκυπτε θα ήταν άνευ προηγουμένου.

 

Σχεδιάζει τις

επόμενες κινήσεις

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προκειμένου στη συνέχεια να προσφύγουν στο CAS. Αν η Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λόγω της έλλειψης πιστοποιητικού, θα είναι το ισχυρότερο «χαρτί» που θα έχει στα χέρια της η ΠΑΕ, προκειμένου να αποδείξει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο την κατάργηση του αυτοδιοικήτου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ, έχοντας ήδη έτοιμο φάκελο με δεκάδες στοιχεία (δηλώσεις πολιτικών, άρθρα εφημερίδων και ρεπορτάζ) που αποδεικνύουν την παρέμβαση της Πολιτείας στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Θυμίζουμε πως ήδη η ΟΥΕΦΑ έχει ενημερωθεί για το θέμα από τη νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού, η οποία στις 5 Οκτωβρίου κατέθεσε φάκελο στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και περιμένει πλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

Μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση στο CAS (μέσα στο Νοέμβριο), η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περιμένει και την εκδίκαση (στις 20 Οκτωβρίου) από το Διοικητικό Εφετείο της αίτησης αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν το Εφετείο δικαιώσει τον Ολυμπιακό (η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί 15 περίπου μέρες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης) θα έχουμε πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μάχεται σε πολλά μέτωπα, προκειμένου να βρει το δίκιο της και δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα.

Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή της ομάδας Χάβι Γκράθια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ, το

«διαζύγιο» του Ισπανού τεχνικού με το βολιώτικο συγκρότημα αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο, όπου και αποφασίστηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής σε νομικό επίπεδο.

 

Δεν θα δηλώσει

συμμετοχή

στη Δ’ Εθνική

Σήμερα Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΠΟ στις ομάδες, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή, καθώς οι ιθύνοντες υποστηρίζουν πως η ομάδα ανήκει στη Σούπερ Λιγκ, μια και δεν υπάρχει επίσημα απόφαση από την ΕΠΟ.

Στην παρούσα φάση, πάντως, δεν είναι δυνατόν η ομάδα (και να ήθελε) να δηλώσει συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που ο Ερασιτέχνης είναι ακέφαλος. Τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη με ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δεν αποδέχθηκαν την εκλογή τους, λόγω σοβαρών παρατυπιών κατά την τέλεση της εκλογικής διαδικασίας, όπως υποστηρίζουν.

Ο κίνδυνος να μην αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου σε κανένα πρωτάθλημα είναι μεγάλος, εκτός και αν η ΠΑΕ δικαιωθεί στον δικαστικό αγώνα που κάνει.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σεσημασμένοι χούλιγκαν στους 424 που αφέθηκαν ελεύθεροι για τον τραυματισμό του αστυνομικού – Κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Σεσημασμένοι χούλιγκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους 424 προσαχθέντες που τελικά αφέθησαν όλοι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Επίδοξος αγοραστής αυτοκινήτου έπεσε θύμα διπλής απάτης

Ακριβά στοίχισε σε έναν 39χρονο Έλληνα από την Καστοριά η προσπάθειά του να αγοράσει ένα…

9 Δεκεμβρίου 2023

«Την αγαπώ πολύ και θέλω να γυρίσει σπίτι» – Η δραματική έκκληση της μητέρας της εξαφανισμένης Χρυσάνθης

Όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες η αγωνία για τη Χρυσάνθη Μουχταροπούλου -που έχει…

9 Δεκεμβρίου 2023

Αρκετός

Αρκετός κόσμος στην προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Κοίτα, ξημερώνει» της Δέσποινας Λάππα - Κόντου στην…

9 Δεκεμβρίου 2023

Περιμένει το Μαρούσι στα Άνω Λιόσια η ΑΕΚ

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ περιμένει το Μαρούσι (20:15 ΕΡΤ 3). Η «Ένωση»…

9 Δεκεμβρίου 2023

«Ήρθε κανείς να δει τις κάμερες εάν είναι ξηλωμένες;» – Ξεσπά για τις κατηγορίες συγκάλυψης η ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην Αράχωβα

Ο βασανισμός του Όλιβερ και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησής του παραμένει…

9 Δεκεμβρίου 2023