Κατηγορίες: Αθλητισμός

«Τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό Β.»

Ο Μάριο Μπρέσκα μιλά στη «Θ» για την φετινή πορεία της ομάδας και την πρόκληση των πλέι οφ

 

 

 

Ο Μάριο Μπρέσκα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας του Ολυμπιακού Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Έπαιξε και στα 30 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» με οκτώ γκολ. Στο προχθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα, το δεύτερο του Ολυμπιακού, ενώ από δική του μπαλιά ο Μαρτίν σημείωσε το 3-2, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Ο Μάριο Μπρέσκα μίλησε στη «Θ» για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, αλλά και για την πρόκληση των πλέι οφ:

Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το εισιτήριο για τα πλέι οφ:

«Θεωρώ πως η επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ δεν ήταν τυχαία. Η ομάδα είχε διάρκεια στην απόδοσή της, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια τερμάτισε στην 5η θέση. Μάλιστα, θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμη ψηλότερα, αν δεν υπήρχαν σημαντικές απώλειες βαθμών εντός έδρας. Βασικοί μας αντίπαλοι ήταν ο Άρης και η Καβάλα, δύο καλές ομάδες, όχι όμως καλύτερες από τον Ολυμπιακό Βόλου».

 

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πως το έζησες μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Πίστεψες πως μετά το χαμένο πέναλτι από τον Σολάκη, οτι ο Ολυμπιακός θα έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα στα τελευταία λεπτά να φτάσει στη μεγάλη νίκη;

 

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπήκαμε στο γήπεδο αποφασισμένοι να κερδίσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε χαρά στους χιλιάδες φιλάθλους μας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά ήρθαν στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθούν. Υπήρχε ένταση, αγωνία, αλλά και μεγάλη θέληση για τη νίκη.

Όταν χάθηκε το πέναλτι δεν παρατήσαμε την προσπάθεια. Είχαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν πλέον με εννέα παίκτες και παίξαμε φουλ επίθεση με στόχο το γκολ που θα μας έδινε και τη νίκη. Κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι θα τα καταφέρουμε και στο τέλος ήρθε αυτή η σπουδαία επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παλεύει όλα τα ματς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα».

 

Αγωνίστηκες φέτος σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ έχεις σημειώσει και οκτώ γκολ. Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα, μέσω των πλέι οφ:

 

«Το ότι ο Ολυμπιακός στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λιγκ θα δώσει το «παρών» στα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι τεράστια επιτυχία. Τα πράγματα σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα, από τη στιγμή που θα αντιμετωπίσει έμπειρους και δυνατούς αντιπάλους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Ας μην ξεχνάμε ότι καταφέραμε φέτος και κερδίσαμε δύο φορές, τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την ΑΕΚ. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα, ότι κάτι καλό μπορούμε να πετύχουμε και στα πλέι οφ. Άγχος πλέον δεν υπάρχει και κάθε παιχνίδι θα είναι γιορτή για μας».

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μια σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έπαιξε πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

 

«Η προσπάθεια ήταν συλλογική και η «χημεία» που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών βοήθησε στο να βγάλουμε στο γήπεδο όλα αυτά τα καλά στοιχεία που είδε ο κόσμος. Το μεγάλο μας «όπλο» ήταν το πρέσινγκ. Η πίεση που ασκούμε στον αντίπαλο είναι υποδειγματική και έχουμε καταφέρει με το γρήγορο παιχνίδι μας να πάρουμε πολλούς βαθμούς εκτός έδρας. Δουλέψαμε σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας».

 

Υπήρχαν κάποια παιχνίδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα οποία θα χαρακτήριζες ως κλειδιά, στην πορεία της ομάδας;

 

«Οι εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ και της Λάρισας ήταν πολύ σημαντικές και σημειώθηκαν σε καθοριστικά σημεία του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η νίκη στην Καβάλας ήταν εκείνη που μας άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Ουσιαστικά βγάλαμε «νοκ άουτ» την Καβάλα και διατηρήσαμε μια σημαντική διαφορά από τον Άρη, την οποία και κρατήσαμε μέχρι το τέλος».

 

Ο Ολυμπιακός έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ φέτος και πλέον αρχίζει να καθιερώνεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πιστεύεις πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον;

 

«Όλος ο κόσμος μιλά για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η ομάδα. Καταφέραμε να γράψουμε ιστορία και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν αυτή τη χρονιά στον Ολυμπιακό Βόλου θα τα θυμούνται για πολλά χρόνια ο κόσμος. Κάναμε υπερήφανους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου και είμαι πολύ χαρούμενος που καθημερινά απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου.

Πριν λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά να πρωταγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν φαντάζονταν κάτι τέτοιο οι φίλαθλοι της ομάδας. Όλοι ζούμε μαγικές στιγμές…».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη 44χρονος για ηχορύπανση

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 44χρονος…

29 Μαΐου 2024

Μέχρι 1η Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες

Μέχρι την 1η Ιουλίου έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Σύμφωνα…

29 Μαΐου 2024

Συμμετοχή της ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOS στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στη Βοστώνη – videos – photos

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOS αποτελεί τμήμα του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για…

29 Μαΐου 2024

Επίσκεψη της ΕΟΚΑ στα γραφεία του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”

  Το Δ.Σ. του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», ενημερώνει τα μέλη του, πως την…

29 Μαΐου 2024

Αμέριμνος

Αμέριμνος κάθονταν χθες στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη – Δημητριάδος, ο συγκεκριμένος σκύλος. Χωρίς…

29 Μαΐου 2024

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη

Εποικοδομητική συνάντηση με μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχε το πρωί της Τετάρτης 29…

29 Μαΐου 2024