Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

«Γιατί όχι και Τσάμπιονς Λιγκ;»

Ο Μ. Κατσαβάκης ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στον Ολυμπιακό Βόλου

 

 

 

Η 17η Απριλίου 2011 θα γραφεί στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου με «χρυσά» γράμματα. Η νίκη που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» επί του Παναθηναϊκού με 3-2 τους έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και ο δρόμος για την έξοδο στην Ευρώπη άνοιξε, πλέον, διάπλατα.

Το βολιώτικο συγκρότημα έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που φάνταζε μακρινό, όταν ξεκινούσε η φετινή χρονιά, όμως, βάσει των εμφανίσεων του, η κατάκτηση της 5ης θέσης ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων με το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε και πανάξια πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα όχι μόνο νίκησε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά κατάφερε και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, ξεπερνώντας και τις σημαντικές απουσίες που είχε (Γιακούποβιτς, Ρόκα, Μόνχε, Σανκαρέ, Ζαραδούκα), ενώ μόλις στο 13’ έχασε και τον Ουμπίντες, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Η επιτυχία επί του Παναθηναϊκού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πίστεψε περισσότερο στη νίκη, οι παίκτες του έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος και στο τέλος δικαιώθηκαν.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται δίκαια στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη για την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει φέτος δύο φορές τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Έχει τη δυναμική και μπορεί να κερδίσει ακόμη και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Θα αγωνιστούμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια, στοχεύοντας να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Άλλωστε, δεν θα έχουμε εμείς το άγχος» τονίζει με δηλώσεις του ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους τραυματίες, αλλά και τους τιμωρημένους παίκτες: «Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον τραυματισμό του Ουμπίντες. Ο Μόνχε επιστρέφει, αλλά δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επίσης, γυρίζουν και οι Σανκαρέ, Ζαραδούκας, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους, όπως και ο Γιακούποβιτς. Ετοιμοπόλεμος θα είναι σε λίγες μέρες και ο Ρόκα.

Θα μαζευτούμε, θα ξεκουραστούμε, για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Στα πλέι οφ η κατάσταση είναι ρευστή, καθώς δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες ελπίζουν».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Λέαντρο Άλβαρεζ, ο οποίος επέστρεψε χθες μετά από απουσία τριών αγωνιστικών, λόγω του τραυματισμού του, τόνισε: «Στόχος μας στην αρχή της χρονιάς ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Μετά άλλαξαν τα δεδομένα και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Δεν ήταν εύκολος ο στόχος. Τελικά πήγε πολύ καλά η χρονιά και όλοι είμαστε χαρούμενοι»

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Δώσαμε τα πάντα. Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες παικτών. Δεν είχαμε τους δύο βασικούς τερματοφύλακες, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Μέτρησε η καρδιά που έχει αυτή ομάδα και ότι το παλέψαμε μέχρι τέλος. Πιστεύω ότι το αξίζαμε».

Όσον αφορά τα πλέι οφ που ακολουθούν, ο Αργεντινός μέσος υποστήριξε: «H αλήθεια είναι ότι με τις μεγάλες ομάδες πήγαμε πάρα πολύ καλά. Δεν είναι όμως πάντα έτσι στο ποδόσφαιρο. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα μας δίνουν αυτοπεποίθηση οι επιδόσεις μας κόντρα στους μεγάλους, όμως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τα πλέι οφ θα είναι δύσκολα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα συνεχίσει τις επιτυχίες».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με χτύπημα πέναλτι του Μαρτίν στο 24’, ενώ στο 54’ ο Μάριο Μπρέσκα με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους». Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια σημείωσε δύο γκολ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, με τον Κατσουράνη στο 55’ και με τον Σισέ στο 65’, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα στο ματς. Και αφού πρώτα στο 80’ ο Σολάκης έχασε πέναλτι, στο 85’ ο Μαρτίν πέτυχε το «χρυσό» γκολ των «ερυθρολεύκων», στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα ο Καντέ στο 42’ και ο Μπουμσόνγκ στο 78’.

* Ρήξη έσω πλαγίου είναι η διάγνωση για τον τραυματισμό του Χαβιέ Ουμπίντες, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε. Αυτό σημαίνει πως ο Αργεντινός μέσος θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και δύσκολα θα προλάβει κάποιο από τα παιχνίδια των πλέι οφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Μαρούλης, Σέλεζι, Ρόκας, Τομάς, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (84’ Νέμεθ), Ακόστα, Ουμπίντες (13’ λ.τ. Άλβαρεζ), Μπρέσκα, Σολάκης (89’ Ψυχογιός), Μαρτίν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (57’ Σιμάο), Καραγκούνης (74’ Κλέιτον), Λέτο (57’ Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

* Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Ολουμπάιο Αντεφέμι:

«Σύσσωμη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιρικό τμήμα εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Olubayo Adefemi  και στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του ποδοσφαιριστή σε αυτοκινητικό δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας».

 

Ο Δ. Αλεξόπουλος

συγχαίρει τον

Ολυμπιακό Β.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος στον πρόεδρο, τη διοίκηση και στους παίχτες της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, μετά τη νίκη της βολιώτικης ομάδας επί του Παναθηναϊκού και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξόπουλος στο τηλεγράφημά του τονίζει: «Θερμά συγχαρητήρια για την χμεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, του Ολυμπιακού Βόλου. Μια ιστορική νίκη που οδηγεί τη βολιώτικη ομάδα μας για πρώτη φορά στην Ευρώπη και σε μεγαλύτερες ακόμη  κατακτήσεις.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στέκεται δίπλα στη διοίκηση και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου με ικανοποίηση για τις στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας που πρόσφεραν σε όλους τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, με τις νίκες που σημείωσε, αλλά και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε δύναμη για νικηφόρα συνέχεια».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κικίλιας: Προανήγγειλε αλλαγές στο 112 – Για τι άλλο θα μας προειδοποιεί

Για τις αλλαγές που έρχονται στο 112 μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ…

2 Δεκεμβρίου 2023

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τραγούδησε την «Αθήνα μου» στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς Ανδρέου στη Λάρισα η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ η Νίκη. Ο έμπειρος…

2 Δεκεμβρίου 2023

Μαγεία

Το σπίτι του Αγιου Βασίλη στην πλατεία Ρ. Φεραίου «κεντρίζει» το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Κυψέλη: Σκοτώθηκε 45χρονος οδηγός μηχανής

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη, με έναν 45χρονο οδηγό μηχανής να…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος φθινοπώρου

Στο τέλος του φθινοπώρου βόλτα σε παραλία του Παγασητικού, λίγο πριν την δύση του ηλίου……

2 Δεκεμβρίου 2023