Κατηγορίες: Τοπικά

«Μη ολοκληρωμένο και μη ασφαλές»

Κρίνει η αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών το έργο των

ποδηλατοδρόμων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου απέρριψε την πρόταση για προσωρινή παραλαβή του έργου

«Μη ολοκληρωμένο και μη ασφαλές» κρίνει η αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου το έργο των ποδηλατοδρόμων, προτείνοντας να μελετηθεί εκ νέου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τόσο ως προς την λειτουργικότητα όσο και ως προς την ασφάλεια και τις προδιαγραφές, προκειμένου να προταθούν και να γίνουν οι απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες και βελτιώσεις πριν παραδοθεί στην κυκλοφορία. Με αφορμή τις προαναφερόμενες παρατηρήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει την πρόταση για προσωρινή παραλαβή του έργου, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δηλώνει στην έκθεσή της ότι το παραλαμβάνει.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

xinos@e-thessalia.gr

Το θέμα της προσωρινής παραλαβής του δικτύου ποδηλατοδρόμων ήρθε προς συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρκετοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να αποσυρθεί, προκειμένου την τελική απόφαση να λάβει η νέα Δημοτική Αρχή, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Στάμος δήλωσε πως δεν το αποσύρει.

Η αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει στην έκθεσή της πως «θεωρεί ότι οι εργασίες στο σύνολό τους εκτελέστηκαν καλώς, πλην από 62 χυτοσιδηρά κολωνάκια στην οδό Φερών, στα οποία λείπουν τα καπάκια και είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν», προσθέτοντας ότι παραλαμβάνει το έργο.

Ωστόσο, στις γενικές παρατηρήσεις της έκθεσης που συνέταξε, μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν έχουν γίνει διαγραμμίσεις στις διασταυρώσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων με τις κάθετες οδούς, δεν έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την μελέτη τα στηθαία σε πολλούς δρόμους με αποτέλεσμα ο ποδηλατόδρομος να μην αποτελεί ενιαίο σύνολο και να μην γίνεται αντιληπτός από τους ποδηλάτες και τους οδηγούς οχημάτων, υπάρχουν εντός του δικτύου ποδηλατοδρόμων πολλά εμπόδια (ράμπες, κάδοι απορριμμάτων, ανώμαλη επιφάνεια οδοστρώματος, το ύψος από τα χυτοσιδηρά κολωνάκια είναι αρκετά μεγάλο, το ύψος της λωρίδας κυκλοφορίας του ποδηλατόδρομου δεν είναι σταθερό όπως προέβλεπε η μελέτη, καθώς και ότι έχουν τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας, ειδική ανακλαστική βαφή και πλαστικοί ανακλαστήρες μόνο στους δρόμους Ύδρας, Νεαπόλεως και Φιλ. Εταιρείας, χωρίς να ληφθεί πρόνοια για το υπόλοιπο δίκτυο.

Καταλήγοντας στην έκθεσή της η Επιτροπή τονίζει: «Η Επιτροπή αναφέρει ενδεικτικά τις παραπάνω παρατηρήσεις, κρίνει ότι το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο και ασφαλές. Επίσης, πρέπει να μελετηθεί εκ νέου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τόσο ως προς την λειτουργικότητα όσο και ως προς την ασφάλεια και τις προδιαγραφές προκειμένου να προταθούν και να γίνουν οι απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες και βελτιώσεις πριν το δίκτυο ποδηλατοδρόμων δοθεί στην κυκλοφορία».

«Πρόκειται για οξύμωρο γεγονός από την μια η Επιτροπή να δηλώνει ότι παραλαμβάνει προσωρινά το έργο και από την άλλη να το χαρακτηρίζει μη ασφαλές», τόνισε ο Τάσος Στρατηγόπουλος.

Από την πλευρά του ο Χαρ. Σκυργιάννης συμφώνησε με την προαναφερόμενη τοποθέτηση και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για τραγέλαφο».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Στάμος τόνισε πως «στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν κρίνεται η ποιότητα του έργου αλλά κατά πόσο ο εργολάβος προχώρησε στην υλοποίηση των προβλεπόμενων από την μελέτη εργασιών».

Τελικά, όπως προαναφέρθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προχωρήσει στην προσωρινή παραλαβή του έργου των ποδηλατοδρόμων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023