Photo Gallery, Τοπικά

Χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής

 

Από τη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη με το γ.γ. του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσο

 

 

 

 

Ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης από το γ.γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσο

 

 

 

 

Συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ

 

Αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου και των ξενοδόχων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στη Μαγνησία δήλωσε χθες ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο κ. Παν. Σκοτινιώτη και εκπροσώπους των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων και Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Κολέτσος συμφώνησαν πως θα πρέπει με την παροχή τεχνογνωσίας του ΕΟΤ να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για την προσέλκυση τουριστών από τις ξένες αγορές μέσα από συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε με υπόμνημά του τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Πιστοποίηση και προβολή των τουριστικών προορισμών, καθώς και νέο νομοθετικό πλαίσιο σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και όχι μόνο, ζήτησε από το γ.γ. του ΕΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Κων. Λεβέντης.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

 

Αρχικά ο κ. Κολέτσος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτη, ο οποίος του παρέδωσε υπόμνημα. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Ο Βόλος χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική προβολής, με στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες, που θα αναδεικνύουν τη θετική εικόνα και τα πλεονεκτήματά του, ενώ παράλληλα θα ενισχύουν τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας. Η ανάγκη διείσδυσης της περιοχής μας και σε νέες τουριστικές αγορές με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και τη μείωση της εποχικότητας, θα επιτευχθεί μόνο με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής και τη συνεργασία όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής, το οποίο θα συνδυάζει δράσεις προβολής των τουριστικών προορισμών της περιοχής μας και του πολιτιστικού προϊόντος, όπως και δράσεις για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων. Είναι και μια οφειλόμενη υποχρέωση της Πολιτείας προς το Βόλο, μετά και από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυτού ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ σε βάθος χρόνου τριετίας. Ζητούμε, επίσης, την υλοποίηση σχετικών δράσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Invest in Greece», σε συνεργασία και με το υπουργείο Ανάπτυξης».

Στο ίδιο υπόμνημα ο κ. Σκοτινιώτης θέτει και το θέμα της κατά κυριότητας και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρησης στο Δήμο Βόλου της πλαζ Αλυκών.

Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Κολέτσο, ο Δήμαρχος Βόλου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Στοχεύουμε και στις παραδοσιακές αγορές, που ενισχύονται με τη λειτουργία του αεροδρομίου της Αγχιάλου που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πια μία άμεση αεροπορική σύνδεση με περιοχές που αποτελούν παραδοσιακές τουριστικές αγορές για το Βόλο και το Πήλιο, αλλά και «ανοίγουμε τα φτερά μας» σε νέες αγορές, με αιχμή αυτές της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ. Ο κ. Κολέτσος ήταν θετικός σε ό,τι αφορά στη διάθεση του ΕΟΤ να συνεργαστεί, να μεταφέρει τεχνογνωσία, να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις της περιοχής μας, όπως θα τις επεξεργαστούμε και θα τις προτείνουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια, είμαι βέβαιος γι’ αυτό και θα είναι σ’ όφελος της περιοχής και της τουριστικής ανάκαμψης».

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΕΟΤ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι πώς θα στηρίξουμε και θα προωθήσουμε την προσπάθεια του Δήμου και στις λεγόμενες παραδοσιακές αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) όπως και στις νέες (Τουρκία και Ισραήλ).

Ένα συγκεκριμένο πλάνο που έχει ο Δήμος Βόλου, εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε και από τεχνογνωσία και άλλους πόρους όπως διαφημίσεις, στοχευμένες αγορές που πρέπει να κυνηγήσουμε. Η πρώτη προσέγγιση είναι με συγκεκριμένες δράσεις να προωθήσουμε και να διαφημίσουμε το Βόλο ως τουριστικό προορισμό.

Λογικές και πρακτικές συνδιαφήμισης που θα μπορέσουμε να δούμε πάλι στοχευμένες δράσεις ανά αγορά και ανά προϊόν, που θα διαχειριστούμε κοινές δράσεις και ενέργειες.

 

Συνάντηση με ξενοδόχους

Στη συνέχεια, ο κ. Κολέτσος, παρουσία του κ. Σκοτινιώτη, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ξενοδόχων της Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κων. Λεβέντης του παρέδωσε υπόμνημα και έθεσε υπόψη του γ.γ. του ΕΟΤ μια σειρά ζτημάτων, που αφορούν την πιστοποίηση των τουριστικών προορισμών, την άμεση προβολή τους με την επιλογή ορισμένων από αυτούς σε επίπεδο Θεσσαλίας, καθώς και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ΕΟΤ για θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Εμείς θέλουμε φεύγοντας από δω σήμερα να πάρουμε από σας την προσωπική διαβεβαίωση θα μας στηρίξετε να κάνουμε δράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον κ. Κολέτσο.

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΕΟΤ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι προσωπικά ότι αν ο ΕΟΤ μπορεί να γίνει αρωγός στην προσπάθειά σας, θα το κάνω. Για την προβολή της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής θα πρέπει να γίνει ένα πλάνο, για να καταστεί η Θεσσαλία πρώτο τουριστικό προϊόν».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το