Photo Gallery, Τοπικά

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Στα 20 εκατοστά το ύψος του χιονιού στα Χάνια Πηλίου

 

 

 

 

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού από χθες και στη Θεσσαλία. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τα νησιά των Β. Σποράδων.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ισχυροί άνεμοι θα πνέουν και σήμερα, γι’ αυτό όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν αναχωρήσουν, να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.
Στη Θεσσαλία αναμένονται σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην κορυφή του Πηλίου το χιόνι έφθασε τα 20 εκατοστά, ενώ τη νύχτα αναμενόταν χιονοθύελλα και συνολικά επτά εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει από το Σάββατο τα ξημερώματα, ενώ η καθυστέρηση εκχιονισμού προκάλεσε αντιδράσεις. Ο δρόμος Βόλου-Χανίων καθάρισε τελικά από το χιόνι γύρω στις 10-11 το πρωί.

Λόγω του κρύου πολλοί προτίμησαν να ανάψουν τα τζάκια τους αντί των θερμαστρών πετρελαίου, για να κάνουν οικονομία. Οι καμινάδες δεν ήταν καθαρές όμως και πήραν φωτιά, με αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις χθες να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βόλο και την Αγριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το