Αθλητισμός

«Επιστροφή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ»

ΟΛΥ

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν χθες στο ΕΑΚ περίπου 4.000 φίλαθλοι που παρακολούθησαν την επίσημη πρεμιέρα του Ολυμπιακού Βόλου για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές αποθεώθηκαν από τον κόσμο που με συνθήματα ζητούσε επιτακτικά την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα συνετέλεσε και το άκουσμα της είδησης ότι το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε τους όρους παραχώρησης του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο «σπίτι» τους.  

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Φωτό: Π. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα χθες το απόγευμα στο στάδιο του Βόλου από χιλιάδες μικρούς και μεγάλους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις κερκίδες για να δουν από κοντά τα νέα αποκτήματα της ομάδας και γενικότερα όσους θα απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα για τη σεζόν 2013-14.

Αν και είχε ανακοινωθεί ότι η παρουσίαση των παικτών θα γίνει στις 7.30 μ.μ., ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο στάδιο πολύ νωρίτερα. Ιδιαίτερα οι οργανωμένοι φρόντισαν να δημιουργήσουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με συνθήματα και επευφημίες που κορυφώθηκαν όταν έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές.

Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού κάλυψε τα πάντα από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν στις θύρες 3, 4 και 5, ενώ πολλά από αυτά έπεσαν και στο ταρτάν. Στις συγκεκριμένες θύρες είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε και στο πέταλο της θύρας 2.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ κ. Μάνος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους. Οι 25 παίκτες που γνώρισαν την αποθέωση είναι οι: Θεόδωρος Γκίτκος, Θανάσης Γεωργίου, Άγγελος Σταυράκης, Θανάσης Κωστούλας, Παναγιώτης Κατσιαρός, Σταμάτης Καρράς, Δημήτρης Αρβανίτης, Στάθης Ρόκας, Λευτέρης Γιαλούσης, Βαγγέλης Γκότοβος, Θανάσης Μπόρας, Δημήτρης Κόμνος, Χρήστος Μελίσσης, Κώστας Καπετάνος, Θανάσης Πινδώνης, Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Δεινόπαπας, Αλέξανδρος Ζέρης, Δημήτρης Κεσίδης, Άγγελος Κολημήτρας, Νίκος Ντινόπουλος, Γιάννης Κατσίκης, Σέρχιο Ντανιέλ Πόνσε, Γιανίκ Γκενγκά και Μάριο Μπρέσκα.

Ακολούθως παρουσιάστηκε το τεχνικό τιμ και συγκεκριμένα o προπονητής Γιώργος Βαζάκας, ο βοηθός του Μανουέλ Ρόκα, ο προπονητής τερματοφυλάκων Φίλιππος Μπολοβίνης, ο γυμναστής Σωτήρης Πετσιμέρης, ο γιατρός Γρηγόρης Μανούδης, οι φυσιοθεραπευτές Στέφανος Βαρούτας και Πέτρος Ξανθόπουλος, καθώς και οι φροντιστές Δημήτρης Τόρα και Γιώργος Οκάογλου. Κατόπιν τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και έγινε η πρώτη προπόνηση για την περίοδο 2013-14.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με ιδιαίτερη χαρά οι φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την είδηση ότι το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε τους όρους παραχώρησης του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό. Μένει και η έγκριση της Περιφέρειας που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ είναι τυπική, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Το ΕΑΚ μπορεί να γίνει «καυτή» έδρα και κάθε φιλοξενούμενη ομάδα να περνά δύσκολες στιγμές, σε αντίθεση με το Πανθεσσαλικό που και γεμάτο να είναι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως φόβητρο για τους εκάστοτε  φιλοξενούμενους.

 

Καραγιάννης: Η Σούπερ

Λιγκ είναι μπροστά μας

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν θερμά τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Δημήτρης Καραγιάννης, που στον χαιρετισμό που τους απηύθυνε δεν έκρυψε ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ:

«Σας καλωσορίζω στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της αγαπημένης μας ομάδας. Η δυναμική παρουσία σας μας ικανοποιεί και δίνει δύναμη τόσο στη διοίκηση, όσο και στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, ώστε να συνεχίσουμε την κατάθεση ψυχής και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Η συσπείρωση όλων μας, διοίκησης, προπονητών, ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών της πόλης αποτελεί το εμπόδιο για τους εχθρούς της ομάδας που επιθυμούν να της στερήσουν την οριστική της δικαίωση.

Είχα πει ότι σήμερα θα είμαστε έτοιμοι κατά 95%, όπως και είμαστε. Όμως εκείνο που ξέχασα να σας πω είναι ότι ο στόχος μας είναι το 110%. Εύχομαι σε όλους σας υγεία και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου όλοι μας θα πανηγυρίσουμε την επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ, εκεί από όπου τελείως παράνομα, καταχρηστικά και ετσιθελικά την καθαίρεσαν. Η Σούπερ Λιγκ είναι μπροστά μας».

 

Βαζάκας: Μεγάλη

η δυναμική του Ολυμπιακού

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο τεχνικός Γιώργος Βαζάκας τόνισε ότι η φυσική θέση του Ολυμπιακού βάσει της δυναμικής του είναι η Σούπερ Λιγκ:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσω σε αυτή την υπέροχη ομάδα με αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Όσον αφορά για τη νέα σεζόν ο κόσμος έδωσε το μήνυμα. Πλέον δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία και θέλει τον Ολυμπιακό πάση θυσία στη Σούπερ Λιγκ.

Προσωπικά έχω έναν θυμό πολύ μεγάλο διότι αυτή η ομάδα δεν μπόρεσε να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Αυτό τον θυμό θα τον μεταφέρω στους παίκτες και αυτό θα βγει στον αγωνιστικό χώρο.

Το έχω πει από πέρυσι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου με αυτόν τον κόσμο, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομάδα, εκτός ίσως του Ολυμπιακού Πειραιώς, έχει μεγάλη δυναμική και αξίζει να βλέπει την ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία».

Ερωτώμενος για τις μεταγραφές είπε: «Η ομάδα θα έχει σε κάθε θέση δύο ισάξιους ετοιμοπόλεμους παίκτες και από κει και πέρα θα έχουμε 4-5 παιδιά που θα είναι από πίσω. Αυτά θα πρέπει δουλέψουν, ώστε να τους δοθούν οι ευκαιρίες να παίξουν. Η διοίκηση έκανε τις κατάλληλες κινήσεις στις μεταγραφές και θα προβεί στην απόκτηση άλλων δύο παικτών, που θα είναι σέντερ φορ και αριστερό χαφ-εξτρέμ».

Συγκρίνοντας την περσινή ομάδα με τη φετινή επεσήμανε: «Η πορεία της περσινής ομάδας ήταν ένα θαύμα αν αναλογιστούμε το πώς στήθηκε. Όμως μπορούσε και την άνοδο. Φέτος, πιστεύω ακράδαντα ότι θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

Δηλώσεις έκαναν και οι ποδοσφαιριστές Θανάσης Δεινόπαπας και Γιάννης Κατσίκης. Ο πρώτος είπε: «Ήρθα να βοηθήσω να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της. Όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να μπορέσουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο». Όσο για τον δεύτερο συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν σε αυτή τη μεγάλη ομάδα με αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ σε 10 μήνες από τώρα».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το