Τοπικά

«Ο νέος Δήμος θα κερδίσει το στοίχημα»

Υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζέττα Μακρή: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση – Δήλωση Απ. Νάνου

«Σε όλους εμάς πέφτει η μεγάλη ευθύνη να βάλουμε γερά θεμέλια, ώστε ο νέος Δήμος να μπορέσει το γρηγορότερο ν’ ανοίξει τα φτερά του. Όπως και σε όλους εμάς πέφτει η μεγάλη ευθύνη να κάνουμε κάθε τι το δυνατό, ώστε να δημιουργήσουμε μια στέρεα σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, ρίχνοντας οριστικό ανάθεμα σε φαινόμενα και καταστάσεις που προκαλούν οργή στους πολίτες και εντείνουν τη δυσπιστία τους προς το πολιτικό σύστημα». Το παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Σε δηλώσεις τους οι επικεφαλής των μειοψηφιών, τόνισαν πως θα ασκήσουν εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στη σύντομη ομιλία του μετά την ορκωμοσία ο νέος Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η σημερινή μέρα είναι αναμφισβήτητα μια μέρα που θα βρει σημαντική θέση στην τοπική μας ιστορία, αφού ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος για τη μεγάλη μας πόλη, για την κοινή μας πόλη, για το νέο μας Δήμο.

Τα επόμενα χρόνια ο Βόλος καλείται, και μάλιστα σε εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, να διαμορφώσει το νέο του πρόσωπο. Να βρει τη σύγχρονη ταυτότητά του. Να προσδιορίσει το ρόλο του στο μέλλον. Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» έρχεται σε μια περίοδο όπου στη χώρα μας βιώνουμε την οδυνηρή  κατάληξη μιας ολόκληρης εποχής. Μακάρι να αποδειχθεί και προπομπός της νέας εποχής.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε όλους εμάς πέφτει η μεγάλη ευθύνη να βάλουμε γερά θεμέλια, ώστε ο νέος Δήμος να μπορέσει το γρηγορότερο ν’ ανοίξει τα φτερά του. Όπως και σε όλους εμάς πέφτει η μεγάλη ευθύνη να κάνουμε κάθε τι το δυνατό, ώστε να δημιουργήσουμε μια στέρεα σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, ρίχνοντας οριστικό ανάθεμα σε φαινόμενα και καταστάσεις που προκαλούν οργή στους πολίτες και εντείνουν τη δυσπιστία τους προς το πολιτικό σύστημα.

«Η αλλαγή ξεκινά όταν κάποιος δει το επόμενο βήμα», έλεγε ένας μεγάλος πολιτικός του 18ου αιώνα. Και το επόμενο βήμα είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, από τη θεσμική θέση που ο λαός έταξε τον καθένα μας, για την «τιμήν της Πόλεως». Άλλωστε, αυτό που δίνει νόημα στους θεσμούς είναι η ψυχή. Είναι η συμμετοχή. Είναι το πάθος και το ήθος. Είναι, τελικά, η αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος. Και αυτά τα χαρακτηριστικά, αποτελεί πεποίθησή μου ότι τα διαθέτουμε όλοι μας.

Μπορούμε λοιπόν να στείλουμε σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συλλογικής αυτοπεποίθησης. Ένα μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας.
Μήνυμα ότι θα μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να γιορτάσουμε το μέλλον.

Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας υγεία, δύναμη και επιτυχίες. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και η χρονιά που ανατέλλει, ν’ αποτελέσει ορόσημο για την πόλη μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά και ορόσημο για να ευοδωθούν οι προσδοκίες και οι ελπίδες του καθένα μας ξεχωριστά».

Σε δηλώσεις του λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σκοτινιώτης έκανε λόγο για «αίσθημα ιστορικής ευθύνης για τον ίδιο και τους συνεργάτες του» και προσέθεσε:

«Αναλαμβάνουμε βαρύ έργο και μεγάλη υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας για να θεμελιώσουμε το Δήμο σε γερά θεμέλια και να ανοίξουμε γρήγορα τα φτερά του. Γιατί είναι ένας Δήμος με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και γρήγορα θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Ο Βόλος δημιουργεί τη σύγχρονη ταυτότητά του στη νέα εποχή κι εκεί θα κριθεί η δική μας δυνατότητα να ανταποκριθούμε και να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Πιστεύω ότι με ενότητα κι αγωνιστικότητα και με ήθος, αρχές κι αξίες μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας, κι ένα μήνυμα ότι η πόλη θα κερδίσει το στοίχημα. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι θα βρούμε μπροστά μας βουνό από προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα».

Οι μειοψηφίες

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η μειοψηφία έχει σημαντικό ρόλο κι εμείς θα τον ασκήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σημαντικότερος παραμένει φυσικά ο ρόλος της πλειοψηφίας. Εμείς δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι σε μένα προσωπικά και στους συνεργάτες μου θα βρει η νέα Δημοτική Αρχή θερμούς υποστηρικτές σε ό,τι νόμιμο, καλό και αποτελεσματικό κάνει για τον καινούργιο Δήμο. Αλλά θα μας βρει σταθερά και άκαμπτα αντίθετους σε οτιδήποτε δεν είναι υπέρ της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης. Αυτά θα τα τηρήσουμε, ευχόμαστε οι συγκρούσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές και η συνεργασία να είναι άριστη».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Νάνος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Διανύουμε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των άλλων κομμάτων. Σε αυτή την πολιτική ο «Καλλικράτης» θα είναι αυτός που θα βάλει πλάτη και στο Δήμο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να παλέψουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς αρκετοί υπάλληλοι σε Οργανισμούς είναι ήδη απλήρωτοι και θα πρέπει να εξευρεθούν χρήματα άμεσα για να πληρωθούν. Θα παλέψουμε στους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες για να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το