Photo Gallery, Πολιτική

Συναίνεση ζητά η Ντόρα, συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αίτημα ανάληψης πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

 

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης από 180 βουλευτές ζήτησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συνάντησή της με τον κ. Καρ. Παπούλια. Την ίδια στιγμή, ο αδελφός της, ο βουλευτής και τομεάρχης της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ορισμένα θέματα, έστω και «δια της πλαγίας οδού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τόνισε ότι απαιτείται να υπάρξει ένα μίνιμουμ επίπεδο εθνικής συνεννόησης και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει ο κ. Παπούλιας, τον οποίο και ενημέρωσε για τις θέσεις της και έγινε εκτενής συζήτηση για την οικονομική κατάσταση.

«Τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να σκάσει η χειροβομβίδα ο ένας στα χέρια του άλλου» είπε η κ. Μπακογιάννη που σημείωσε στον κ. Παπούλια, ότι δεν πρέπει οι θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι πολίτες βιώνουν την απόγνωση και βλέπουν τη χώρα να «οδεύει χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μπούσουλα, με ένα δημόσιο διάλογο, ο οποίος διεξάγεται σαν να ζούσαμε πριν από την κρίση και αγγίζει πολλές φορές τα όρια του παραλόγου».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Με μια παρέμβαση που ήδη προκαλεί ποικίλα σχόλια και τροφοδότησε έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, αναγνώρισε (Ρ/Σ Real fm), ότι θα ήταν καλό να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.

Αυτό κατά τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να γίνει σε ορισμένα θέματα, αφού σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του, το ΠΑΣΟΚ έχει πλησιάσει πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ, όπως για παράδειγμα, στην ανάγκη να υπάρχει μία ουσιαστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στη συνέχεια όμως διευκρίνισε –προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών από την ηγετική ομάδα της ΝΔ- ότι «για να υπάρξει αυτή η σύγκλιση, πρέπει να υπάρξει μία παραδοχή από την κυβέρνηση, ότι αυτή η πολιτική δεν βγαίνει».

Παράλληλα έθεσε ως απαράβατο όρο να υπάρξει μία απόφαση συνολική από τα κόμματα, για σύγκρουση με εκείνες τις συνδικαλιστικές μειοψηφίες, οι οποίες αρνούνται τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα και συχνά έχουν διακομματικό χρώμα. «Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συγκρουστεί με τα ισχυρά συνδικάτα, όπως αυτό της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, θα με βρει αρωγό» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων και το ενδεχόμενο σε εκλογές να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο τομεάρχης της ΝΔ υποστήριξε ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να βρουν μία λύση συνεργασίας και κτύπησε το καμπανάκι στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας:

«..εμείς πρέπει να επιταχύνουμε τους δικούς μας ρυθμούς αναδιοργάνωσης του κόμματος και κυρίως συγκρότησης ενός πειστικού πολιτικού λόγου, ο οποίος πια θα είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν θα κινείται στη σφαίρα των γενικών απόψεων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το