Photo Gallery, Τοπικά

Η ΔΗΜΑΡ για ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο

Διατυπώνει δέκα προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου

 

Η Ν.Ε. Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και ειδικότερα τα αιωρούμενα σωματίδια, επισημαίνει ότι η εικόνα της πόλης του Βόλου αλλά και της γύρω περιοχής παρουσιάζεται εφιαλτική.

Οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται, για την υγεία των πολιτών και κύρια των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, η παρατεταμένη έκθεση σε περιβάλλον με επικίνδυνους ρύπους.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έστρεψε τους πολίτες σε εναλλακτικές αλλά συνάμα και σε ρυπογόνες λύσεις.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη χρήση μη πιστοποιημένων θερμαντικών υλικών και συσκευών η Ν.Ε. Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ άμεσα προτείνει τα παρακάτω:

1. Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ασφάλεια στο εσωτερικό των σπιτιών η εκτεταμένη χρήση καυσόξυλων στην πόλη του Βόλου.

2. Να υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση των δικαιούχων της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου.

3. Να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής αυτού του επιδόματος.

4. Να υπάρξει χρηματική ενίσχυση ως επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά που έχουν εισόδημα έως 20% πάνω από το όριο φτώχειας.

5. Να παταχθεί η λαθροϋλοτομία και το παράνομο εμπόριο ξύλων.

6. Να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση κατά της καύσης καρκινογόνων υλικών (καλωδίων, λαδιών κλπ).

Μακροπρόθεσμα:

1. Να υπάρξει ενθάρρυνση και οικονομική υποστήριξη μέσω επιδοτήσεων, εναλλακτικών μορφών θέρμανσης με πιστοποιημένες θερμαντικές συσκευές και αντίστοιχα υλικά.

2. Να υπάρχει συνεχής έλεγχος για τις εκπομπές καυσαερίων και ρύπων που προέρχονται από τις βιομηχανίες, τους καυστήρες και τα αυτοκίνητα.

3. Επέκταση, ολοκλήρωση και λειτουργία επιτέλους του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Βόλου προκειμένου οι πολίτες να στραφούν για τις μετακινήσεις τους στη χρήση των ποδηλάτων αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

4. Επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα, με παράλληλη πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το