Παραπολιτικά

Ζυμώσεις για μια ισχυρή παράταξη σε επίπεδο Θεσσαλίας

Από τη δεκαετία του 1990 η Ν.Δ. διατηρεί στη Θεσσαλία επιρροή, η οποία συνδυάζεται και με σημαντική παρουσία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Ν.Δ. κατόρθωσε να αποσπάσει το 2010 και να διατηρήσει μέχρι σήμερα τον έλεγχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Κ. Αγοραστό, η προσωπική εμβέλεια του οποίου υπερβαίνει κατά πολύ τη βουλευτική επιρροή του κόμματός του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν διαθέτει στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επέλεξε το 2019 να «χτυπήσει» την Περιφέρεια και να στηρίξει την επιλογή του ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δημιούργησε αυτή η σύμπραξη των κομμάτων μια κοινή «μαγική» παράταξη, απαξιωμένη και πολιτικά ανυπόληπτη με τον επικεφαλής κ. Τσιλιμίγκα να ακολουθεί το μοντέλο της προηγούμενης θητείας του και να αρνείται ακόμα και την παρουσία του στα περιφερειακά συμβούλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρασύρθηκε από το μοντέλο ΠΑΣΟΚ λόγω απουσίας στελεχών, έσπευσε να στηρίξει ένα κοινό υποτίθεται ψηφοδέλτιο και κατέληξαν πολιτικό ανέκδοτο.
Αυτό που έχει βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ στο «τσεπάκι» του είναι η υποκατάσταση του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο εκλογικής βάσης, που συντελέστηκε σταδιακά από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα. Ένα ατού που είναι εντελώς ανεκμετάλλευτο.
Παρότι λοιπόν οι συμπράξεις του 2019 αποδείχτηκαν «φιάσκο» στο πρόσωπο του Νίκου Τσιλιμίγκα και αντιμετώπισαν σημαντικούς ανταγωνισμούς (ένθεν κακείθεν) σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ένα από τα ισχυρότερα και αξιόπιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία βρίσκεται σε διάλογο με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθεί μια ισχυρή παράταξη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν οι συζητήσεις, τις οποίες υπονομεύει ξεκάθαρα η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ε. Λιακούλη, που στήριξε την εκλογή της στη συμπαράσταση του Κ. Αγοραστού, τη φιλία του οποίου ουδέποτε θα πρόδιδε …. Ξέρουμε όμως πως έγιναν αρχικές συζητήσεις με τον δήμαρχο Αγιάς σε ρόλο πρωταγωνιστικό και με τη συμμετοχή του Χ. Σπίρτζη.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το