Τοπικά

«Ζούγκλα» πεζοδρόμια και δρόμοι στη Χιλιαδού – Διαμαρτυρίες περιοίκων για ακαθάριστα ελεύθερα οικόπεδα

Έντονες οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Χιλιαδούς και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου είναι και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, λόγω των χόρτων που έχουν θεριέψει και των πεζοδρομίων που είναι απροσπέλαστα, με αποτέλεσμα οι πεζοί να κινούνται στους δρόμους. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, έχει πολλά οικόπεδα ανεκμετάλλευτα, αλλά δεν παύει να χρησιμοποιείται κυρίως από ηλικιωμένους, οι οποίοι κάνουν τον απογευματινό τους περίπατο.

Αν και το οικόπεδο καθαρίστηκε από τα χόρτα, ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί ο σωρός

Περίοικοι ανέφεραν ότι πρόσφατα συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας προχώρησε στον καθαρισμό οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Γ. Τερτσέτη, Α. Λασκαράτου, Ολιζώνος, ο οποίος προορίζεται να γίνει κάποια στιγμή πάρκο ή παιδική χαρά, αλλά έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος σωρός από χόρτα, που δεν απομακρύνθηκαν.
Οι ίδιοι ανέφεραν ότι όλα τα πεζοδρόμια στην περιοχή είναι γεμάτα χόρτα, καθιστώντας τα απροσπέλαστα και αναγκάζονται, αν και η κίνηση των οχημάτων είναι μικρή, να περπατούν στους δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα χόρτα από τα οικόπεδα έχουν βγει μέχρι τον δρόμο και τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα

Γεμάτα χόρτα είναι και τα οικόπεδα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί και σπάνια καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους, με τον κίνδυνο φωτιάς να είναι ορατός. «Αν τυχόν πάρει φωτιά στα χόρτα, αυτή σίγουρα θα επεκταθεί και στα σπίτια μας» ανέφερε μία περίοικος, η οποία ζητεί να καθαριστούν από την αρμόδια υπηρεσία, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους δεν ενδιαφέρονται. «Ο «λογαριασμός» από τον καθαρισμό να πάει στους ιδιοκτήτες. Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Έτσι θα συνετιστούν κιόλας για να μην ξεχνιούνται…» σημείωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Ασυνείδητοι πέταξαν μέχρι και στέγαστρο από αμίαντο σε πεζοδρόμιο στη Χιλιαδού

Περίοικοι ζητούν επίσης να καθαριστεί από τα σκουπίδια η περιοχή, τα οποία έχουν γίνει ένα με τα χόρτα σε πολλές περιπτώσεις, από τους ασυνείδητους που πετούν ό,τι άχρηστο και όπου τους βολεύει. Από μπουκαλάκια, ταπεράκια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικά και χάρτινα ποτηράκια, πλαστικές σακούλες, γλάστρες, μπάζα, ξερά χόρτα, στέγαστρο κ.ά.
«Τα χόρτα έχουν βγει μέχρι τον δρόμο, ενώ έχουν καλύψει όλα σχεδόν τα φρεάτια όμβριων υδάτων» σημείωσε περίοικος, ζητώντας τον καθαρισμό τους, ειδικά των φρεατίων, διότι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης τα νερά δεν θα έχουν πού να καταλήξουν και θα «τρέχουν» στους δρόμους.
Περίοικος ανέφερε πως «σίγουρα η περιοχή δεν είναι πολυσύχναστη και είναι μία μεγάλη έκταση που πρέπει να καθαριστεί, αλλά πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους. Δεν μπορούμε να ζούμε και να περπατάμε δίπλα από σκουπίδια και χόρτα. Είναι και θέμα δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το