Τοπικά

«Ζούγκλα» τα μονοπάτια σε Μακρινίτσα – Κουκουράβα

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα μονοπάτια στην περιοχή Μακρινίτσας- Κουκουράβας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών, αλλά και αδιάψευστο μάρτυρα τις φωτογραφίες, έχουν να αποψιλωθούν από τα χόρτα ένα σχεδόν χρόνο. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις, τα αγριόχορτα έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο, φίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη και αδυναμία πρόσβασης σε σπίτια κατοίκων. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, καθώς θα μας πνίξουν τα χόρτα» αναφέρουν χαρακτηριστικά δημότες που διαμένουν σε Μακρινίτσα και Κουκουράβα.

Σε ζούγκλα έχουν μετατραπεί το μονοπάτια στις δυο προαναφερόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα να καθίστανται στις περισσότερες περιπτώσεις αδιάβατα, ενώ θα έπρεπε ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση και κόψιμο των χόρτων, καθώς και στον καθαρισμό τους από σκουπίδια.
Ωστόσο, τα συνεργεία έχουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα μονοπάτια της Μακρινίτσας και Κουκουράβας περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς όπως αναφέρουν δημότες «τα περιμένουμε από την περασμένη Άνοιξη, αλλά μάταια».
Οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών έχουν ήδη απευθυνθεί στην αρμόδια υπάλληλο του Δήμου Βόλου στην Πορταριά, αλλά όπως αναφέρουν, «η απάντηση που εισέπραξαν ήταν περισσότερο ειρωνική, παρά ουσιαστική. Μας είπε ότι δεν έχουν καθαρίσει ούτε το δικό της μονοπάτι που περνά από το σπίτι της. Αυτή δεν είναι επιχειρηματολογία, αλλά κοροϊδία» προσέθεσε χαρακτηριστικά δημότης.
Ενόψει θερινής περιόδου και με δεδομένο ότι ήδη η θερμοκρασία έχει ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, τα μονοπάτια θα πρέπει άμεσα να καθαριστούν από τα χόρτα, που όπως προαναφέρθηκε ξεπερνούν σε ύψος το ένα μέτρο. Παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος εμφάνισης φιδιών, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους κατοίκους.
«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό των μονοπατιών. Η κατάσταση είναι άθλια με τα αγριόχορτα να φτάνουν το ένα μέτρο και εμείς να αδυνατούμε σε πολλές περιπτώσεις να προσεγγίσουμε τα σπίτια μας. Τα συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν στο αίτημά μας και να εμφανιστούν στην περιοχή της Μακρινίτσας και της Κουκουράβας για να δρομολογήσουν τις εργασίες που απαιτούνται πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι και τα χόρτα στα μονοπάτια καλύψουν τα πάντα» επισημαίνουν χαρακτηριστικά κάτοικοι.
Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το