Πολιτισμός

«Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» από το CineDoc Βόλου στο «Αχίλλειον»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον» το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με τα ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, θα προβάλλει το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο».
Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη ιστορία του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι γονείς φοβούμενοι πως δε θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κ.κ. Π. Τσιγιάννη, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, Ζ. Διακομή, Επιμορφώτρια Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Ν. Ποδιά, εικαστικό-εκπαιδευτικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Ιωνίας.Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σ. Χάλαρη.
Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το