Κατηγορίες: Τοπικά

Ζωές στον “πάγο”- Το Κοινωνικό Κέντρο καταφύγιο άστεγων ψυχών 

Συγκινητικές ιστορίες εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες στο Κοινωνικό Κέντρο της Ν. Δημητριάδας  που παραμένει από την περασμένη Δευτέρα ανοιχτό όλο το 24ωρο για να ικανοποιήσει ανάγκες αστέγων και ανθρώπων που δεν έχουν πουθενά «ν’ ακουμπήσουν». Υπάρχουν όμως και άστεγοι που αρνούνται να φιλοξενηθούν, ακόμη και με αυτή την παγωνιά για να «μην χάσουν το πόστο τους στο δρόμο». Οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου αλλά και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κάνουν ό,τι μπορούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες συμπολιτών σε αδυναμία.

Το Κοινωνικό Κέντρο της Ν. Δημητριάδας είναι ανοιχτό 24 ώρες καθημερινά από την περασμένη Δευτέρα και φιλοξενεί 10 αστέγους. Έχουν εκεί μεταφερθεί ράντζα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες κι όλα τα απαραίτητα. Στους φιλοξενούμενους προσφέρονται 20 μερίδες καθημερινά (μεσημέρι και βράδυ) προσφορά γνωστού catering που συνεργάζεται με το Δήμο αλλά και δύο εταιρειών  που προσφέρουν νερά και αναψυκτικά. Ο Δήμος Βόλου προσφέρει τα φρούτα. Επιπλέον η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ παραμονή Πρωτοχρονιάς μοίρασε σε 20 οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στους καταλόγους της χρήματα από 200-400 ευρώ ανά οικογένεια για να αγοράσουν πετρέλαιο ενώ τους εφοδίασε με ρούχα και τρόφιμα. Το ίδιο έκανε και για τα άτομα που φιλοξενούνται στο Κοινωνικό Κέντρο. Χθες τόσο στον Ξενώνα Αστέγων όσο και στο Κοινωνικό Κέντρο κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Νατάσσα Μορφογιάννη

Όμως υπάρχουν και 12 περίπου άστεγοι που δεν δέχθηκαν καν να περάσουν την πόρτα του Κοινωνικού Κέντρου, παρά μόνο δέχονται κουβέρτες και φαγητό στα σημεία που έχουν «στήσει το νοικοκυριό τους». Όπως ανέφερε στην e-thessalia.gr η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, «προχθές φέραμε εδώ τον Άγγελο που έχει στέκι στη Ν. Ιωνία. Δεν έμπαινε μέσα. Στεκόταν στην πόρτα. Του λέω, έλα Άγγελε έλα να κάνεις ένα μπάνιο, να φας να ξαπλώσεις λίγο. Είμαι μια χαρά μου απαντά, δεν χρειάζομαι κάτι. Τσίμπησε στο πόδι και μου λέει «θα βγω μια βόλτα». Και από τότε εξαφανίστηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση τους, αλλά αυτοί οι άνθρωποι συγκινούν πολύ. Τους πηγαίνουμε φαγητό καθημερινά και ό,τι άλλο μας ζητήσουν» αναφέρει η κ.  Μορφογιάννη.

 Η ίδια ευχαρίστησε τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων του Βόλου καθώς βοηθούν τόσο με οδηγό και τζιπ ώστε να μοιράζεται το φαγητό παντού, ενώ έχουν αναλάβει και τη βραδινή βάρδια στον ξενώνα των αστέγων και στο Κοινωνικό Κέντρο. «Μέχρι τις 4 μ.μ. το Κέντρο φροντίζουν οι υπάλληλοι, όπως και τον Ξενώνα. Μετά τις 4μ.μ. ανά τρεις ώρες κάνουμε βάρδιες με τους υπαλλήλους του Ξενώνα και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα αναλαμβάνει ένας εθελοντής από τη Λέσχη ειδικών Δυνάμεων» εξηγεί η κα Μορφογιάννη.

Το Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας θα παραμείνει ανοιχτό επί 24ωρου βάσεως μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2015 και όσο χρειαστεί αν προκύψει και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαγωνισμός από ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση αντλιών

  Aνοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκήρυξε η ΔΕΥΑΜΒ για την υπηρεσία «Συντήρησης αντλιών και αντλιών…

21 Μαρτίου 2024

Θάνατος από πνιγμό για τον 74χρονο στο λιμάνι του Βόλου – Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών

  Σε πνιγμό οφείλεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», ο θάνατος του 74χρονου, ο οποίος…

21 Μαρτίου 2024

«Πλήρωσε ακριβά» τις διακοπές στις Β. Σποράδες

  Ακριβά «πλήρωσε» τις διακοπές του ένας 38χρονος Αθηναίος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021,…

21 Μαρτίου 2024

Στις Σποράδες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τετάρτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 20/03, ιδιαίτερα στα ανατολικά και…

21 Μαρτίου 2024

Τροχαίο – Μηχανάκι παρέσυρε πεζό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/3), ένας άνδρας από τον Τύρναβο,…

21 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος συστήνει στους δημότες να αποφεύγουν το νοσοκομείο της πόλης τους

Την αποφυγή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης του συστήνει ένας δήμαρχος…

21 Μαρτίου 2024