Τοπικά

Ζητούν την επαναπρόσληψη της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο και την επιστροφή των ενσήμων της

Την επαναπρόσληψη της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο ζητά το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Μαγνησίας μετά τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής της, που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών αναφέρει:

«Από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση ξεκίνησαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις ανακοινώσεις τους στο τύπο για να γίνει γνωστό στην κοινωνία απερίφραστα η άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο με απαίτηση την άμεση αποφυλάκισή της και την αναίρεση της ποινής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή.
Η πρώτη απαίτηση των σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε και τώρα ξεκινάμε για την έμπρακτη συμπαράσταση στην συνάδελφο μας και στην οικογένεια της ζητώντας την άμεση αποκατάσταση στη εργασία της, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν και να επιστραφούν όλα τα δεδουλευμένα ένσημα της για να έχει βάση αυτών ασφαλιστική κάλυψη για την ίδια και για τα παιδιά της.
Ζητάμε άμεση την πρόσληψη της επειδή επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.
Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας και να συνεχίσουμε των αγώνα μας κατά του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες και να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος στην φτώχεια και στην ανέχεια για να αναζητεί απελπισμένα τρόπο για να ζήσει».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας
“Μετά το κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία, ανεστάλη η κατάφωρη αδικία εναντίον της συναδέλφισσά μας καθαρίστριας, που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση επειδή είχε ανάγκη να δουλεύει για να μπορεί να ζήσει την οικογένειά της. Όταν νόμιμα και παράνομα σ’ αυτό το σύστημα κλέβονται δισεκατομμύρια, όταν κάποιοι πλουτίζουν από την εκμετάλλευση του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή, δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου.
Το μήνυμα που στείλαμε ήταν σαφές, όπως και τα συμπεράσματα που προέκυψαν:
Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος! Η ταξική αλληλεγγύη όπλο στην πάλη μας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα!
Το πρώτο βήμα έγινε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας να επανέλθει στην εργασία της με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των εργασιακών και ασφαλιστικών δεδουλευμένων της.
Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας. Ταυτόχρονα να αναπτύξουν την ταξική αλληλεγγύη και να συνεχίσουν των αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην υποφέρει από την φτώχεια και στην ανέχεια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το