Τοπικά

Ζητούν την αποφυλάκιση της καθαρίστριας του Δήμου Βόλου που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού

Την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας του Δήμου Βόλου που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού, ζητεί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, σχολιάζοντας ότι είναι άδικο να καταδικάζεται σαν “κοινός εγκληματίας” μια γυναίκα που το μόνο της “έγκλημα” είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της.
Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός της καταδίκης μιας 53χρονης καθαρίστριας από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού από Ε’ Δημοτικού σε ΣΤ’), ως Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν.Μαγνησίας που αγωνίζεται και διεκδικεί για ισότιμη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλες και όλους, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Η συγκεκριμένη καθαρίστρια είχε μεγαλώσει μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
• Αναγκάστηκε από μικρή να δουλεύει πολύ σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη (δύο παιδιά, σύζυγος με σοβαρά προβλήματα υγείας)
• Ολα αυτά τα χρόνια δούλευε σαν καθαρίστρια με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση.
Το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη του διαγωνισμού (δηλαδή απόφοιτος Δημοτικού) δεν την εμπόδιζε απ’ το να καθαρίζει καλά και σωστά.
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών πιστεύει ότι είναι άδικο να καταδικάζεται σαν “κοινός εγκληματίας” μια γυναίκα που το μόνο της “έγκλημα” είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η αστική δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (βλ. τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους) , καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα .
Εμείς οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους,όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι δημόσια και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό. Παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα στην μόρφωση ,στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα
– Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το