Τοπικά

Ζητούν τη συνδρομή της Μητρόπολης Δημητριάδος για σοβαρές ασθένειες

Χωρίς τελειωμό είναι τα περιστατικά υγείας που καλείται να συνδράμει οικονομικά η κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθώς οι πολίτες μέσα στην οικονομική ανέχεια, δυσκολεύονται να καλύψουν τα απαιτούμενα οικονομικά ποσά για να εγχειρηστούν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας.
Την Κυριακή των Βαΐων θα διαβαστούν από τους ιερείς στις Ενορίες της Μητρόπολης τέσσερις περιπτώσεις συνανθρώπων που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και υπάρχει μεγάλη οικονομική αδυναμία.

«Είναι τέσσερις περιπτώσεις που ζήτησαν τη συνδρομή της Μητρόπολης και γι’ αυτό θα γίνει έκκληση στον κόσμο για να βοηθήσει. Εκτός, όμως από αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις, προστέθηκαν άλλα τρία περιστατικά υγείας μόλις σε μια εβδομάδα. Είναι σοβαρές ασθένειες που απαιτούν σημαντική οικονομική βοήθεια. Η Εκκλησία θα προσφέρει όσο δύναται, από κει και πέρα χρειάζεται και η στήριξη από τον κόσμο που πάντα είναι ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα» ανέφερε η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης κ. Νάντια Παπαγεωργίου.

Και τα περιστατικά υγείας που αυξάνονται συνεχώς και ήδη αριθμούν δεκάδες το τρέχον έτος, είναι τα πιο δύσκολα για διαχείριση. Γιατί απαιτούν τουλάχιστον μερικές χιλιάδες ευρώ για να εγχειριστεί ο ασθενής σε Νοσοκομείο της Ελλάδας, ενώ αρκετές φορές απαιτείται και η μετάβασή του στο εξωτερικό, οπότε τα έξοδα και τα νοσήλια αυξάνονται.
«Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πολίτες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν σοβαρές ασθένειες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη Μητρόπολη για να βοηθηθούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» τόνισε η κ. Παπαγεωργίου.
Η νέα εξέλιξη είναι πως, ενώ μέχρι πρότινος καταγραφόταν ένα περιστατικό με θέματα υγείας την εβδομάδα, τώρα προέκυψαν τρία, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής ασφυξίας στον πληθυσμό.

Στο μεταξύ εντός ημερών αναμένεται να ξεκινήσει από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης η διάθεση των δεμάτων με τρόφιμα σε απόρους. Ακριβής ημερομηνία για τη διάθεση των τροφίμων δεν υπάρχει, αλλά είναι δεδομένο ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι άποροι θα προσέρχονται στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Καρτάλη για να παραλαμβάνουν τα δέματα. Συνολικά θα εξυπηρετηθούν περίπου 500 άποροι οι οποίοι παράλληλα δεν λαμβάνουν δέματα από τα Σπίτια Γαλήνης των Ενοριών.
Αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μητρόπολης διεκπεραιώνουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε τα δέματα να σταλούν στην κοινωνική υπηρεσία.
Επίσης τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα δοθούν οι υποτροφίες στους φοιτητές αλλά και τα βοηθήματα στους νεφροπαθείς και τα άτομα με μεσογειακή αναιμία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το