Τοπικά

Ζητούν «συγγνώμη» οι νεαροί για την επίθεση σε ΑμεΑ στον Βόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν ένας 18χρονος και ένας 16χρονος που συνελήφθησαν το Σάββατο κατηγορούμενοι για αρπαγή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών σε άτομο με νοητική υστέρηση καθώς και άσκοπη κινητοποίηση Αρχών. Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις πράξεις τους και εκείνοι ζήτησαν «συγνώμη» για τις αδιανόητες ενέργειές τους εις βάρος ενός ΑμεΑ. Η ποινική δίωξη αφορά αρπαγή από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ψευδή αναφορά στην αρχή, παραβίαση του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Οι δύο νεαροί, άρπαξαν 20χρονο με νοητική αναπηρία από σημείο του Βόλου, με ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκει στον θείο ενός εκ των δύο. Τον οδήγησαν σε ερημική αγροτική περιοχή στα Μελισσάτικα, όπου τον εξύβρισαν, απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, κατηγορώντας τον ότι τους έχει κλέψει τα δίκυκλά τους… Μάλιστα βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και υποστήριξαν ότι είχαν… προσωπικά με το θύμα τους.

Στη συνέχεια, πήραν τον 20χρονο και έφυγαν από τα Μελισσάτικα. Στον δρόμο που κινούνταν, εντόπισαν μπλόκο της Τροχαίας. Σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Λίγο αργότερα και ενώ είχαν φτάσει στο κέντρο του Βόλου, ο 18χρονος και ο 16χρονος τηλεφώνησαν στην Τροχαία και δήλωσαν ότι εντόπισαν τον νεαρό – εννοώντας τον 20χρονο – που δήθεν είχε κλέψει το Ι.Χ. όχημα το οποίο δεν είχε σταματήσει λίγο νωρίτερα σε σήμα των αστυνομικών της Τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ψευδώς ότι ο 20χρονος είχε κλέψει το όχημα, ενώ από την εξέταση των στοιχείων εξακριβώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο 20χρονος φέρεται να τους συγχώρησε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το