Τοπικά

Ζητούν στήριξη των πιστών για τα δέματα αγάπης που θα διατεθούν σε άπορους ενόψει Πάσχα

Τη στήριξη των πιστών για να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ποσότητες τροφίμων και να ετοιμάσουν τα δέματα αγάπης, προκειμένου να τα διαθέσουν στους εκατοντάδες άπορους, ζητούν τα Σπίτια Γαλήνης των ενοριών της μητρόπολης.
Η κατάσταση για τα οικονομικά των εκκλησιών που έχει προκληθεί από την πανδημία είναι πολύ δύσκολη, και γι’ αυτό οι ιερείς ακόμη περισσότερο φέτος απευθύνονται στην ευαισθησία των πολιτών για να συνδράμουν.
Φέτος, βέβαια τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά από πέρσι που οι ναοί ήταν εντελώς κλειστοί. Αλλά και τώρα που είναι ανοικτοί και δέχονται έναν περιορισμένο αριθμό πιστών, τα αποθέματα σε τρόφιμα είναι λίγα. Οι ναοί έχουν γονατίσει οικονομικά από τον έναν χρόνο πανδημίας.

Στον ιερό ναό μεταμόρφωσης Χριστού εδώ και λίγες ημέρες μοιράζεται στους πιστούς ενημερωτικό σημείωμα για την προσπάθεια που γίνεται να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να δοθούν στους φτωχούς συμπολίτες. Μάλιστα καλούνται οι πιστοί που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια, να προσφέρουν διάφορα είδη που θα αποτελούν το δέμα αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Πιο αναλυτικά στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί μου ενορίτες,
Πλησιάζουμε στη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα και η αγία μας εκκλησία, μάς προετοιμάζει πνευματικά και σωματικά να δεχθούμε το κοσμοσωτήριο άγγελμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Εκτός, όμως, από εμάς τους ιδίους, οφείλουμε να μεριμνήσουμε ως ενορία και για τους απόρους αδελφούς μας, οι οποίοι λαμβάνουν καθημερινά φαγητό από το συσσίτιο της εκκλησίας μας, αλλά έχουν και αυτοί δικαίωμα να συμμετάσχουν στο οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι τους, χωρίς να στερηθούν τα απαραίτητα υλικά αγαθά για την προετοιμασία του. Συνεχίζοντας την παράδοση δεκάδων ετών, η ενορία μας θα προσφέρει δέματα στους απόρους της ενορίας μας.
Κάθε δέμα θα περιέχει: 1 κοτόπουλο, 1 1/2 κιλό ή 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, 1 λίτρο λάδι, 1 πακέτο μακαρόνια μισού κιλού, 1 πακέτο ρύζι μισού κιλού, μισό κιλό τυρί φέτα συσκευασμένη, 6 κουτιά γάλα εβαπορέ, 1 κιλό αλεύρι, 1 κιλό ντοματοπελτέ, 1 τσουρέκι, 1 εξάδα αυγά (βαμμένα ή όχι).
Σας παρακαλούμε, αν οι δυνατότητές σας το επιτρέπουν, να προσφέρετε ένα δέμα, ή όσα τρόφιμα μπορείτε, για να κατορθώσουμε και πάλι να εξασφαλίσουμε το Πασχαλινό τραπέζι των απόρων αδελφών μας. Ίσως αυτή είναι η πιο σημαντική προετοιμασία μας μαζί με την εξομολόγηση για να φθάσουμε μέχρι το κενό μνημείο και να προσκυνήσουμε τον εκ νεκρών Αναστάντα Κύριό μας και Σωτήρα μας Χριστό.
Την προσωπική σας προσφορά μπορείτε να παραδίδετε στον Ιερό Ναό το πρωί και το απόγευμα.
Σε περίπτωση που κάποιος για πρακτικούς λόγους αδυνατεί να προσφέρει τα παραπάνω υλικά αγαθά, αλλά επιθυμεί να καταθέσει χρήματα, το ύψος κάθε δέματος ανέρχεται στα 50 ευρώ, λαμβάνοντας πάντοτε τη σχετική απόδειξη από το γραφείο του Ιερού Ναού».
Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να έχουν διατεθεί όλα τα δέματα αγάπης.
Επίσης φέτος δεν θα δοθούν τρόφιμα από την κοινωνική υπηρεσία της μητρόπολης παρά μόνο από τους ναούς.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, λέει νέα έρευνα

Μετανιώνουν για το Brexit οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου think tank "British Future".…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη Τύπου στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Ο κος Κωνσταντίνος Θεοδώρου καλεί την Δευτέρα 11/12/2023 και ώρα 11:00π.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη Τύπου από τον συνδυασμό “Συμμαχία για τον Βόλο”

Ο συνδυασμός "Συμμαχία για τον Βόλο" μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων των εκλογών της…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο Άρειος Πάγος στις έρευνες για τον πυροβολισμό των αρκούδων – Αναμένονται καταθέσεις μαρτύρων

Υπό την εποπτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου – Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια, φωτογραφίες

Το αρχαιότερο φρούριο στον κόσμο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σιβηρία. Συγεκριμένα, όπως μεταδίδει η Daily Mail,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα 20χρονο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όταν το…

9 Δεκεμβρίου 2023