Τοπικά

Ζητούν στέγαστρο και θέρμανση στο γυμναστήριο οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

Άμεσες παρεμβάσεις χρειάζεται το δάπεδο του αύλειου χώρου του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, ενώ επείγει και η κατασκευή ενός στεγάστρου, καθώς σε μέρες με βροχοπτώσεις οι 300 μαθητές του σχολείου αναγκάζονται να βρίσκονται εντός του διδακτηρίου και να συνωστίζονται στον διάδρομο του ισογείου για να μη βραχούν.
Το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, στην Ενορία των Αγίων Πέτρου και Παύλου και είναι από τα πολυπληθέστερα σχολεία της πόλης με 300 και πλέον μαθητές.
Διαθέτει έναν μεγάλο αύλειο χώρο που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με το δάπεδό του, καθώς τα χρόνια περνούν από τότε που κατασκευάστηκε, και είναι αναμενόμενο να προκύπτουν ζητήματα.
Ειδικότερα έχουν προκύψει πολλές φθορές, πέτρες και χώματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία, ενώ και τα σημεία με το πράσινο έχουν διαβρωθεί. Η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να παρέμβει για την ομαλοποίηση της κατάστασης, καθώς δεν είναι και λίγα τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς με τους μαθητές να πέφτουν στο δάπεδο και να κτυπούν στα πόδια.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Βακρατσάς «εδώ και 20 χρόνια στο δάπεδο του αύλειου χώρου δεν έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις και είναι φυσικό επόμενο οι φθορές να έχουν επεκταθεί. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές οι μαθητές πέφτουν στο δάπεδο, καθώς είτε τρέχουν είτε αθλούνται και έχουν μικρούς τραυματισμούς».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του στεγάστρου λέγοντας πως «από την εξωτερική του πλευρά το διδακτήριο δεν έχει κανένα στέγαστρο, ούτε καν στο σημείο που είναι οι βρύσες για να μπορούν να πιούν νερό. Έτσι, όταν βρέχει, οι μαθητές παραμένουν στους διαδρόμους του ισογείου κάτι που είναι επικίνδυνο, αφού αναφερόμαστε σε 300 μαθητές».
Ο κ. Βακρατσάς αναφέρθηκε και στο γυμναστήριο που δεν έχει θέρμανση. «Ο χώρος του γυμναστηρίου αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά από τότε που κατασκευάστηκε δεν διαθέτει θέρμανση, ένα θέμα που έχουμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί. Για αυτά τα τρία θέματα του διδακτηρίου έχουμε απευθυνθεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου από την οποία λάβαμε τη δέσμευση ότι θα διευθετηθούν στην πορεία. Άλλα θέματα το διδακτήριο δεν αντιμετωπίζει και γενικώς υπάρχει φροντίδα από πλευράς Δήμου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το