Τοπικά

Ζητούν ογκολόγο, οφθαλμίατρο, νευρολόγο για το Αχιλλοπούλειο – Η τοπική ένωση γιατρών επισημαίνει 50 κενές οργανικές θέσεις

Την άμεση πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο, όπως ογκολόγου, οφθαλμίατρου, νευρολόγου, ζητεί η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στις 50 κενές οργανικές θέσεις, ενώ επίκεινται και συνταξιοδοτήσεις.
Ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών είναι μεταξύ 55-60 ετών και το Νοσοκομείο χρειάζεται φρέσκο ιατρικό δυναμικό, ώστε η δυναμική της νιότης να συνδυάζεται με την εμπειρία και τη συσσωρευμένη γνώση.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μόνιμες προσλήψεις γιατρών, αλλά το κενό που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων από τις μνημονιακές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των αναγκών εξαιτίας της στροφής του κόσμου στο ΕΣΥ για να μην πληρώνει στους ιδιώτες, έχει αυξήσει τις ανάγκες για νέο ιατρικό προσωπικό.
Παράλληλα ο νέος σχεδιασμός της διοίκησης για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ωθεί στην κατεύθυνση της πρόσληψης ακόμη περισσότερων γιατρών.
Οι ενέργειες από τη διοίκηση προχωρούν, αλλά η γραφειοκρατία προκαλεί καθυστερήσεις.

«Αναμένουμε την πρόσληψη ενός μόνιμου ογκολόγου, νευρολόγου και οφθαλμίατρου για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες. Έχουν βγει οι προκηρύξεις, αλλά υπάρχει καθυστέρηση» τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Κέντρων Υγείας κ. Παύλος Μαλινδρέτος και πρόσθεσε πως «πέρα από αυτές τις ειδικότητες που είναι άμεσες, χρειαζόμαστε και άλλους γιατρούς, όπως χειρουργό, παθολόγο, γυναικολόγο-μαιευτήρα. Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένονται τουλάχιστον πέντε συνταξιοδοτήσεις γιατρών».

Ο κ. Μαλινδρέτος υπογράμμισε πως «το Νοσοκομείο έχει 90 μόνιμους γιατρούς, αλλά χρειάζεται άλλους 50 για να μπορέσει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του. Ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών είναι 55-60 ετών. Το ιατρικό προσωπικό γηράσκει και αυτός έχει ευρύτερες συνέπειες, καθώς δεν υπάρχουν και πολλοί ειδικευόμενοι. Για παράδειγμα στην ορθοπεδική οι εφημερίες βγαίνουν με δυσκολία καθημερινά».
Σύμφωνα με τον ίδιο «τα αιτήματα της τοπικής ένωσης γιατρών έχουν γνωστοποιηθεί τόσο στη διοίκηση όσο και στην 5η ΥΠΕ και στο υπουργείο. Εμείς διεκδικούμε και παράλληλα θέλουμε να είμαστε σε συνεννόηση με τη διοίκηση», ενώ για το ζήτημα της στελέχωσης των Επειγόντων με τη νέα τους λειτουργία, είπε πως έχουν προκηρυχθεί δέκα θέσεις μονίμων γιατρών, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι τελικά από αυτές για τις μισές μόνο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, που σημαίνει ότι οι άλλες πέντε θα πρέπει να επαναπροκηρυχθούν. Άρα ενδεχομένως να υπάρξει νέα αργοπορία.
Για την απουσία ενδιαφέροντος για τις άλλες πέντε θέσεις επισήμανε πως ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός της έλλειψης κινήτρων.
Η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και εκεί θα τεθούν εκ νέου όλα τα ανοικτά ζητήματα του κλάδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το