Τοπικά

Ζητούν νέο σχολείο σε Σκιάθο και τμήματα σε Ευξεινούπολη και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Το ΕΠΑΛ Σκιάθου είναι μέσα στα καινούρια σχολεία που θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να ιδρυθούν για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Το υπουργείο απέστειλε πριν λίγες ημέρες το σχετικό έγγραφο και η Διεύθυνση έχει ήδη επεξεργαστεί ένα πρώτο σχέδιο με τις σχολικές μονάδες που θα ζητήσει να ιδρυθούν.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «στις προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνεται η ίδρυση ενός ΕΠΑΛ στην Σκιάθο. Πρόκειται για αίτημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο έχει διερευνηθεί και μέσα από έρευνα σε γονείς και μαθητές του Γυμνασίου. Μάλιστα σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και νέα έρευνα σε γονείς μαθητών της Α’ Τάξης Γυμνασίου. Εμείς θέλουμε να δημιουργηθεί το ΕΠΑΛ Σκιάθου και να έχει μεταξύ άλλων τομείς για τον τουρισμό, την πληροφορική».
Ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα για ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που το ζητεί η τοπική κοινωνία, καθώς και στην ίδρυση τομέα μηχανικών για οχήματα του Στρατού στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Επίσης θα προταθεί και η ίδρυση τομέα ναυτιλιακών στο Τρίκερι. Ο τομέας θα λειτουργεί ως παράρτημα κάποιου ΕΠΑΛ του Βόλου και από τη Δευτεροβάθμια θα διερευνηθούν μέσω έρευνας στα χωριά του Νοτίου Πηλίου οι προοπτικές για την δημιουργία αυτής της εκπαιδευτικής δομής που έχει ζητηθεί από τον Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς.
Εξάλλου μόλις την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Νίκος Φορτούνας κατέθεσε το αίτημά του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για την δημιουργία ναυτικού σχολείου στο Τρίκερι, το οποίο έχει πλούσια ναυτική παράδοση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το