Τοπικά

Zητούν νεφρολόγο για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Βόλου

Την πρόσληψη ενός ακόμη νεφρολόγου για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ζητεί ο σύλλογος νεφροπαθών Μαγνησίας, καθώς οι αιμοκαθαρούμενοι ξεπερνούν πλέον τους 105.
Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κ. Βασίλης Γιαννάκος ανέφερε πως «Η Μονάδα τεχνητού νεφρού διαθέτει από ιατρικό προσωπικό, τον διευθυντή, δύο επιμελητές και δύο επικουρικούς γιατρούς. Ευχαριστούμε τους εναπομείναντες γιατρούς και νοσηλευτές στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά κάτι θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για να γίνουν προσλήψεις. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν ακόμη επιμελητή νεφρολόγο, καθώς πλέον υπερβήκαμε τους 105 αιμοκαθαρούμενους νεφροπαθείς και στις τρεις βάρδιες. Παράλληλα υπάρχουν τα εξωτερικά ιατρεία που πρέπει να καλύψουν οι νεφρολόγοι, μαζί με τη διαχείριση των περιστατικών για τους χρονίως πάσχοντες αλλά και τους μεταμοσχευμένους και αυτούς που κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση. Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε γιατρούς. Μάλιστα για τον επιμελητή νεφρολόγο θα πρέπει να γίνει προκήρυξη της θέσης. Ακόμη κάνουμε έκκληση ως σύλλογος νεφροπαθών να μην φύγουν οι επικουρικοί γιατροί».

Ο κ Γιαννάκος πρόσθεσε πως είναι ενθαρρυντικό ότι και οι τοπικές ιδιωτικές κλινικές στηρίζουν το ζήτημα του τεχνητού νεφρού. Έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία των νεφροπαθών να μεταβαίνουν σε Λάρισα και άλλες πόλεις για να εξυπηρετηθούν. Εξάλλου υπάρχουν πολλά έκτακτα περιστατικά και πρέπει να υπάρχουν δύο-τρία κενά κρεβάτια για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. Τα δύο με τρία κρεβάτια πρέπει να βρεθούν την ώρα που οι μόνιμοι αιμοκαθαρούμενοι νεφροπαθείς στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι πολλοί.
Στο μεταξύ την Κυριακή 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της περιφερειακής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.
Η περιφερειακή ομοσπονδία καλύπτει όλους τους συλλόγους από τη Θεσσαλία. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι αντιπρόσωποι στις εκλογές ανέρχονται στους 85 από όλη τη Θεσσαλία. Από αυτούς οι 25 αντιπρόσωποι προέρχονται από τη Μαγνησία.
Οι σύλλογοι γονέων παιδιών με αναπηρία, μεσογειακής αναιμίας, ατόμων με κινητική αναπηρία και όρασης καθώς και νεφροπαθών της Μαγνησίας θα εκπροσωπηθούν με αντιπροσώπους στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το