Τοπικά

Ζητούν νέες μετρήσεις για κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Βόλου 

Την εξέταση της νομιμότητας λειτουργίας του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο με βάση την πραγματοποίηση μετρήσεων στη συγκεκριμένη εγκατάσταση από αρμόδια ή εξουσιοδοτημένα όργανα ζητούν με έγγραφό τους από την εισαγγελία οι δύο διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα.

Μεθαύριο Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση κατοίκων και εκπροσώπων φορέων για το θέμα της κεραίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Στο έγγραφό τους οι δύο διευθυντές Διευθύνσεων αναφέρουν πως «πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την αναβάθμιση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κτιρίου στον Βόλο.
Σε μικρή απόσταση από την κεραία βρίσκονται τα παρακάτω σχολεία αρμοδιότητάς μας: 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου, 1ο Γυμνάσιο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου, 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου, 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου και Λ. Βύρωνος και 3ο Γυμνάσιο Βόλου στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου και Λ. Βύρωνος.

Ακόμη σας ενημερώνουμε σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τις οριακές τιμές εκπομπής ρυπαντικών φορτίων συγκεντρώσεων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ότι:
– Επειδή σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τον εν λόγω σταθμμό υπάρχουν δραστηριότητες με ευαίσθητες χρήσεις (σχολεία), τα όρια έκθεσης του κοινού δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που καθορίζονται στις παραγράφους 2 και 4 της ΚΥΑ 53571/3839/2000 (ΦΕΚ 110585Β/06-09-2000) σύμφωνα με την παρ. 10 του Ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 13Α/03-02-2006).
Επίσης σας διαβιβάζουμε το με αρ. πρωτ. Μ.ι./411/10772/2018 έγγραφο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Γραφείο μη ιοντιζούσων ακτινοβολιών σχετικό με γνωμάτευση για τη μελέτη ραδιοεκπομπών κεραιών και μικροκυματικών κεραιών.

Όμως θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία μεταξύ των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την πιθανή επιβάρυνση της υγείας τους λόγω ακτινοβολίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αφού δεν είναι σε γνώση μας πρόσφατα στοιχεία κατασκευής και μετρήσεων εν λόγω κεραίας.
Με βάση τα παραπάνω επιθυμούμε την εξέταση της νομιμότητας λειτουργίας του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο κτίριο με βάση την πραγματοποίηση μετρήσεων στην εν λόγω εγκατάσταση από αρμόδια ή εξουσιοδοτημένα όργανα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το