Τοπικά

Ζητούν να επιχορηγηθούν οι αθλητές της Θεσσαλίας που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Nα επιχορηγηθούν όλοι οι Θεσσαλοί αθλητές που πήραν ή θα πάρουν το επόμενο διάστημα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανεξάρτητα απ’ το σωματείο με το οποίο συμμετέχουν στους αγώνες, με το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος, προτείνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Τσιαπλές, Βασιλική Μπακάς, Απ. Νάνος και Ζ. Γκαραλιάκος.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της πρότασης:
Το 2021 είναι χρονιά που προβλέπεται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγο της πανδημίας της Covid-19. Όλο αυτό το διάστημα οι αθλητές και οι προπονητές τους όπως και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού πέρασαν μέσα από τεράστιες δυσκολίες για να καταφέρουν να συνεχίσουν την αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας αλλά και να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι πενιχρές επιχορηγήσεις, όπως οι τελευταίες και πολυδιαφημισμένες του κ. υπουργού, δεν επαρκούν ούτε για τα έξοδα της χρονιάς. Πόσο μάλλον για έναν προγραμματισμό σε βάθος χρόνου. Τα αθλητικά σωματεία όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν, αλλά κινδυνεύουν με λουκέτο σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, που καθιστά αδύνατη τη βιωσιμότητά τους για το υπόλοιπο της χρονιάς. Δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε γραφεία ούτε να ικανοποιήσουν λειτουργικές τους ανάγκες.
Μέσα σε όλα αυτά οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριές μας προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και να πιάσουν τα όρια ή να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στην ουσία στηριζόμενοι σε δικά τους μέσα. Καθώς ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα αναγκαία που χρειαζόντουσαν για να πληρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ συντήρησης των αθλητικών τους μέσων και υποδομών, ασφαλούς συμμετοχής στις προπονήσεις και στους αγώνες.
Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω έρχεται ο περιορισμός μεγάλου μέρους των ζωτικών παροχών σε χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους, προπονητές κ.λπ., που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και είναι χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.

Παρόλα τα εμπόδια λοιπόν που είχαν να αντιμετωπίσουν, διότι από πλευράς ΓΓΑ η πενιχρή χρηματοδότηση που είχανε δεν τους εξασφάλιζε τη δωρεάν συμμετοχή και διεκδίκηση της πρόκρισης, αρκετοί Θεσσαλοί αθλητές – αθλήτριες κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση και να τιμήσουν για άλλη μια φορά την περιοχή και τη χώρα μας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση τιμάμε τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού και την προσφορά τους. Κριτήριο πρέπει να είναι η στήριξη των σωματείων, η δυνατότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουνε στη νεολαία μας το δικαίωμα στην άθληση.
Για να στηρίξουμε αυτό το δύσκολο έργο των αθλητών και των προπονητών τους, στην περιοχής μας και ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και επιβράβευσης για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της συμμετοχής σε μια ολυμπιάδα, (camp προετοιμασίας, Διεθνείς Συναντήσεις, κ.α.) θεωρούμε ότι πρέπει σ΄ αυτούς τους «σκαπανείς» του ελληνικού το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να αποφασίσει την υλική ενίσχυσή τους.

Συγκεκριμένα προτείνουμε να επιχορηγηθούν όλοι οι Θεσσαλοί αθλητές που πήρανε ή θα πάρουνε το επόμενο διάστημα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανεξάρτητα απ’ το σωματείο με το οποίο συμμετέχουν στους αγώνες, με το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το