Τοπικά

Ζητούν να ανακληθεί η καταγγελία σε βάρος διευθύντριας σχολείου για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης

Την αντίδραση του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου προκάλεσε η καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας σε βάρος της διευθύντριας του Σχολείου, για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης.
Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων χαρακτηρίζει την καταγγελία ατόπημα που προσβάλλει τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και ζητεί από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών να ανακαλέσει.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:
Είναι μεγάλο ατόπημα για μια συνδικαλιστική παράταξη όπως η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, εκπρόσωποι της οποίας χωρίς να διασταυρώσουν πληροφορίες, χωρίς να ρωτήσουν τι πραγματικά συμβαίνει στο σχολείο μας και χωρίς να ενημερωθούν για τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας ενός ειδικού σχολείου προέβησαν σε καταγγελία, ίσως λόγω άγνοιας.
Τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως παρόντες συνάδελφοι επιβεβαιώνουν, σε ώρα μαθήματος και ενώ η διευθύντρια επισήμανε στις δύο συνδικαλίστριες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης τις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στο σχολείο (ιδιαίτερη αναστάτωση μαθητών-γονέων) και ενώ όπως οι ίδιες ομολογούν τους πρότεινε να μοιράσει η ίδια τα φυλλάδια στους εκπαιδευτικούς, εκείνες επέμεναν να μπουν στο χώρο του σχολείου και τελικά χωρίς καμιά διάθεση να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες, αποχώρησαν απειλώντας τη διευθύντρια με καταγγελίες.
Η διευθύντρια πάντα ενημερώνει το σύλλογό μας για όλες τις δράσεις –ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων, τόσο με έντυπο υλικό όσο και με mails τα οποία αποστέλλονται στο σχολείο. Ποτέ η είσοδος κανενός εκπρόσωπου συνδικαλιστικής παράταξης δεν παρεμποδίστηκε στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη μάλιστα συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ έχει πάμπολλες φορές επισκεφθεί το σχολείο και έχει συζητήσει με τους συναδέλφους.
Ως εκπαιδευτικούς του 2ου Ειδ. Δημ. Σχολ. Βόλου μας ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ αυτή η καταγγελία, σωστό θα ήταν να ανακληθεί και με ΣΥΝΕΣΗ να αντιμετωπίζονται στο εξής θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πόσες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω ευρωεκλογών – Για ποιους δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

Κλειστά για δύο ημέρες θα είναι τα σχολεία την Κυριακή 9 Ιουνίου λόγω των ευρωεκλογών…

27 Μαρτίου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε η πληρωμή της πρώτης δόσης

Την τελευταία ημέρα του μήνα θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Συγκεκριμένα, η πρώτη πληρωμή…

27 Μαρτίου 2024

Ζ. Μακρή: «Πορεία εργασιών για τα ΚΥ Σκοπέλου, Αλμυρού, Βελεστίνου και Αργαλαστής και το ΠΠΙ Αλοννήσου»

Νέος ανάδοχος κατακυρώθηκε για το έργο της επισκευής, αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας…

27 Μαρτίου 2024

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Φεβρουαρίου – Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

Έγινε η κλήρωση της φορολοταρίας από ΑΑΔΕ, για τις συναλλαγές Φεβρουαρίου 2024. Σημειώνεται πως ένας…

27 Μαρτίου 2024

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2024: Δείτε όλα τα ονόματα – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2024, από το υπουργείο Παιδείας. Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να…

27 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα συσπείρωσης των εργαζομένων της Περιφέρειας για τη διαχείριση των υδάτων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΣΕΠΕΘ) από 15-01-2024 ενεργοποιήθηκε-ευαισθητοποιήθηκε από την πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά…

27 Μαρτίου 2024