Τοπικά

Ζητούν διευκρινίσεις από το Λιμεναρχείο για την άσκηση στην παραλία και τη χρήση μάσκας

Διευκρινίσεις για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για άσκηση… ζητεί με επιστολή του προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί σύγχυση σε αθλητές και αθλούμενους για το συγκεκριμένο θέμα. Αιτία για τη σύγχυση είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αθλητές και επικυρώθηκαν με αιτιολόγηση όπως «Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αφορούν εξαίρεση από τη χρήση μάσκας αθλητών/αθλούμενων κατά τη διάρκεια της άσκησης σε αθλητικές εγκαταστάσεις (για όσες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η λειτουργία τους για συγκεκριμένα αθλήματα)».

Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι αθλητές αποφεύγουν την άσκηση στην παραλία Βόλου και επιλέγουν περιοχές με κίνηση οχημάτων. Επίσης πολλοί αθλητές λόγω φόβου ή σύγχυσης φοράνε μάσκα, κάτι που είναι επικίνδυνο.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η εξαίρεση της χρήσης μάσκας κατά την άσκηση, έχει προβλεφθεί παγκοσμίως για σοβαρότατους λόγους και δεν είναι «χάρη». Κάθε αθλητής κατά την άσκηση χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο και για αυτό προβλέπεται η εξαίρεση. Σημειώνοντας πως θα ήταν κρίμα αν έστω και ένας αθλητής λόγω της σύγχυσης αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τέτοιο λόγο,  ζητεί από το Λιμεναρχείο να απαντήσει στην επιστολή του, και με δημόσια ανακοίνωση, ότι οι αθλητές/αθλούμενοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας κατά την άσκηση. Επίσης καθώς υπάρχει σύγχυση και για το αν η παραλία Βόλου είναι χώρος που προσφέρεται για άσκηση, ο Σύλλογος Δρομέων ζητεί διευκρινίσεις και επ’ αυτού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το