Τοπικά

Ζητούν διάλογο για την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών ένδυσης – “Ήταν για εμάς η χαριστική βολή”

Κανένας έμπορος δεν βρέθηκε χθες στη λαϊκή αγορά με είδη ένδυσης και υπόδυσης της Νέας Ιωνίας, στην οδό Θηρών. Δεν έστησαν πάγκους και δεν έβγαλαν μεροκάματο. Ενενήντα εννέα μικροπωλητές γύρισαν σπίτι τους χωρίς τα χρήματα της ημέρας, ενώ εκατοντάδες καταναλωτές δεν μπόρεσαν να ψωνίσουν.

Η λαϊκή αγορά της Δευτέρας δεν λειτούργησε μετά την απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών ένδυσης – υπόδησης.
Η απόφαση λήφθηκε στις 16 Οκτωβρίου μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη λαϊκή αγορά στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη όπου 48 μικροπωλητές δραστηριοποιούνταν, παρότι δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τις άδειες τους λόγω οφειλών. Βέβαια η αναστολή λειτουργίας επηρέασε όχι μόνο τους 48, αλλά και τους 51 που έχουν ανανεωμένες άδειες.
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προσπάθειας διαλόγου και εναλλακτικής λύσης» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών Ανδρέας Αϊβαζόγλου.

Χθες οι μικροπωλητές πραγματοποίησαν συνάντηση με τον νομικό τους σύμβουλο και αποφάσισαν να ιεραρχήσουν τη σειρά των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να αρθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας και να βρεθεί λύση αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών που έχει μέρος των μικροπωλητών.
Ο Σύλλογος Μικροπωλητών θα αποστείλει έγγραφο στον δήμαρχο Βόλου ζητώντας γόνιμο διάλογο για να βρεθεί λύση.
«Θέλουμε συνάντηση με τον Δήμο με στόχο να βρεθεί εναλλακτική λύση για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Είναι άδικο» σημείωσε ο κ. Αϊβαζόγλου.
Όπως σημείωσε ο κ. Αϊβαζόγλου οι 48 μικροπωλητές έχουν άδεια, αλλά έχει ανασταλεί προσωρινά η ισχύ τους λόγω των οφειλών.
Οι μικροπωλητές θέλουν να δουλέψουν, καθώς κάθε ημέρα που περνάει είναι για αυτούς οικονομικό πλήγμα. «Η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών ήταν για εμάς η χαριστική βολή» δήλωσε ο κ. Αϊβαζόγλου.

Τόνισε επίσης πως οι μικροπωλητές πρέπει σε συνεργασία με τον Δήμο να παλέψουν από κοινού για μια γενναία ρύθμιση και επισήμανε το θέμα των 120 δόσεων. Όπως ανέφερε, «οι μικροπωλητές έχουν στείλει επιστολή και στον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο ζητώντας την επαναφορά των 120 δόσεων».
«Πρέπει να εξασφαλιστεί η ενημερότητα των μικροπωλητών και πρέπει επίσης να βρούμε έναν τρόπο να μη φτάνουν τα χρέη στα ύψη» δήλωσε.
Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να λειτουργούν οι λαϊκές, οι μικροπωλητές χάνουν χρήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Είναι το άνοιγμα της εβδομάδας. Η λαϊκή αγορά της Δευτέρας δεν είναι μεγάλη, όπως της Τετάρτης ή του Σαββάτου, αλλά ο τζίρος που χάθηκε σήμερα ανέρχεται για τον κάθε μικροπωλητή περίπου στα 30 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Αϊβαζόγλου ο τζίρος έχει πάρει την κατηφόρα τα τελευταία 10 χρόνια και η μείωση αγγίζει το 75%.
Σήμερα η λαϊκή αγορά ένδυσης υπόδησης θα γινόταν στη Νέα Αγχίαλο. Αλλά όπως και χθες, έτσι και σήμερα δεν θα γίνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το