Τοπικά

Ζητούν από τους υποψήφιους βουλευτές της Μαγνησίας να συνεργάζονται με επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων & Βιντεοληπτών Ν.Μαγνησίας εφιστούν την προσοχή και ζητούν από τους Υποψήφιους Βουλευτές να επιλέγουν και να συνεργάζονται μόνο με Επαγγελματίες Φωτογράφους και Βιντεογράφους, ειδικά ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Σε αυτό πλαίσιο στάλθηκε ανάλογη επιστολή προς τους Υποψηφίους Βουλευτές Μαγνησίας και τις Νομαρχιακές Επιτροπές των Πολιτικών Κομμάτων. Εκφράστηκε η ανησυχία και η αντίθεση σχετικά µε διάφορες τυχόν συνεργασίες παραπαγγελµατιών φωτογράφων & βίντεογράφων με τους υποψηφίους των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη χώρα µας και ειδικότερα στο Νομό Μαγνησίας. ΄Όπως αναφέρεται στην επιστολή:
«Η προεκλογική περίοδος είναι ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα για τις πολιτικές εκστρατείες, και οι φωτογραφίες και η βιντεοσκόπηση παίζουν ένα ζωτικό ρόλο στον σχηματισμό της κοινής γνώμης. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί παραεπαγγελµατίες φωτογράφοι & βιντεογράφοι εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βάζοντας σε κίνδυνο την ποιότητα των εικόνων και την αξιοπιστία των υποψηφίων.
Πιστεύουμε ότι µόνο Επαγγελματίες Φωτογράφοι & Βιντεογράφοι πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτοί οι φωτογράφοι & βιντεογράφοι έχουν αυστηρή εκπαίδευση και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αποτυπώσουν υψηλής ποιότητας εικόνες & βίντεο που θα αντιπροσωπεύουν ακριβώς τους υποψηφίους και τις εκστρατείες τους.
Επιπλέον, η επιλογή µόνο Επαγγελματιών Φωτογράφων & Βιντεογράφων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εγγυάται ότι οι εικόνες & τα βίντεο δεν θα τροποποιηθούν µε οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που θα µπορούσε να παραπλανήσει το κοινό και να υπομονεύσει την ακεραιότητα της προεκλογικής διαδικασίας.
Πιστεύουμε πως οι υποψήφιοι βουλευτές οφείλουν να υποστηρίξουν τους νόμιμους επαγγελματίες φωτογράφους & βιντεογράφους, κάτι που θα δείξει και την ανάλογη στάση όσον αφορά την εντοπιότητα και τους παραεπαγγελµατίες. Ο Σ.Ε.ΦΩ.ΒΙ.Μ. θα πράξει τα δέοντα ώστε να αναδείξει τις όποιες ηθικές στάσεις των εκάστοτε υποψηφίων Βουλευτών καθώς και να καταγγείλει τις τυχόν παράνομες ενέργειες που πλήττουν τον κλάδο µας.
Θερμή παράκληση προς τους Υποψηφίους Βουλευτές να επιλέγουν επαγγελματίες φωτογράφους & βιντεογράφους. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στην διασφάλιση ότι οι εικόνες & τα βίντεο θα είναι υψηλής ποιότητας και ότι η προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί με νομιμότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το