Τοπικά

Ζητούν από τους φορείς την έκδοση ψηφίσματος για το ΚΕΘΕΑ 

Την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ ζητεί από τους τοπικούς φορείς ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών και Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Σε επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος προς το σύνολο των φορέων επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Σας ενημερώνουμε ότι αιφνίδια η κυβέρνηση προχώρησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 145)/30-11-2019 στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.
Η κατάργηση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του φορέα .Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα .Βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή των μελών σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του οργανισμού, με κορυφαία έκφραση την εκλογή του εθελοντικού και άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα στη Θεσσαλία δραστηριοποιούνται επί πολλά χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχοντας να παρουσιάσουν ένα πολύ σημαντικό έργο στη δευτερογενή πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη από ουσίες και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές χιλιάδων μελών και των οικογενειών τους.
Ζητούμε λοιπόν, τη συμπαράσταση σας με ψήφισμα που θα ζητά την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει στην αλλοίωση του Θεραπευτικού Μοντέλου του ΚΕΘΕΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το