Τοπικά

Ζητούν 15 αίθουσες προκάτ για το ΓΕΛ Αλμυρού – Σκορπισμένοι οι μαθητές σε 3 διαφορετικές σχολικές μονάδες 

Να συγκεντρωθούν οι μαθητές σε κοντινά μεταξύ τους κτίρια είτε μέσω δεκαπέντε αιθουσών προκάτ είτε μέσω των σχολικών μονάδων και δημοτικών χώρων επιδιώκει, πλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το ΓΕΛ Αλμυρού.
Χθες ήταν η πρώτη ημέρα που οι μαθητές του σχολείου έκαναν μάθημα σε τρεις διαφορετικές σχολικές μονάδες, στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού (91 μαθητές της Γ’ Τάξης), στο ΕΠΑΛ Αλμυρού (78 μαθητές της Α’ Τάξης) και στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης 76 μαθητές της Β’ Τάξης). Σημειώνεται πως το ΓΕΛ Αλμυρού έχει 290 μαθητές που μοιράστηκαν στα τρία σχολεία.

«Ο πρώτος και βασικός στόχος που ήταν οι μαθητές να κάνουν μάθημα, επιτεύχθηκε» τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πρόσθεσε «υπήρξε βέβαια ένα ζήτημα με τη μεταφορά, καθώς για τους μαθητές της Β’ Τάξης που μετέβησαν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μαθητικό λεωφορείο, αφού η χιλιομετρική απόσταση δεν το επιτρέπει. Επίσης ζήτημα υπήρξε και με τη μετακίνηση παιδιών που έρχονται από τα γύρω χωριά. Γι’ αυτό και πλέον εμείς στοχεύουμε στο να συγκεντρώσουμε τους μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού σε όσο το δυνατόν πιο κοντινούς χώρους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι να τοποθετηθούν δεκαπέντε αίθουσες προκάτ σε χώρο πλησίον του ΓΕΛ ο οποίος θα καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις, όπως για τον συντελεστή δόμησης, να είναι για σχολική στέγη, αλλά και να εγκριθεί από την επιτροπή καταλληλότητας. Ο δεύτερος τρόπος είναι στις υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που έκαναν χθες μάθημα οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού, να προστεθούν και κάποιες άλλες αίθουσες είτε από άλλα σχολεία είτε από δημοτικά κτίρια. Έτσι θα είχαμε όλους τους μαθητές εντός του Αλμυρού».
Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απέστειλε χθες για τα προαναφερθέντα θέματα έγγραφο στον Δήμο και ζητεί να μεριμνήσει άμεσα, ενώ την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και ειδική σύσκεψη.

Χθες συνεδρίασε και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Αλμυρού που αποφάσισε να διεξάγονται οι διοικητικές εργασίες στον νυν διδακτήριο, καθώς δεν υπάρχει αλλού χώρος για να στεγαστεί το γραφείο του διευθυντή, ενώ θα έπρεπε να μεταφερθούν δεκάδες φάκελοι αλλά και υπολογιστές με τα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι ο διευθυντής του σχολείου θα παραμένει για να ασκεί τα καθήκοντά του στο νυν διδακτήριο, χωρίς όμως να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάποιον άλλο.
Επίσης από την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα διδασκαλίας θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καθηγητών μεταξύ των τριών σχολείων.
Ο κ. Σαβελίδης υπογράμμισε την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων σχολείων και ότι οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού αγκαλιάστηκαν αμέσως από τις άλλες σχολικές κοινότητες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το