Τοπικά

Ζητούμενο οι δωρεές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καμία δωρεά είτε οικονομική είτε σε ακίνητο και εξοπλισμό δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο μέσα στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν μηχανισμό, ώστε να αξιοποιηθεί και αυτό το κομμάτι.
Μπορεί στο Νοσοκομείο Βόλου τα τελευταία χρόνια οι δωρεές να ακολουθούν η μία την άλλη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έναν σημαντικό πυλώνα εξέλιξης της γνώσης και της κοινωνίας.
Και βέβαια υπάρχουν αρκετά περιθώρια για να βοηθηθεί το τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης που ανέφερε πως «λείπουν οι δωρεές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περάσαμε μια μεγάλη οικονομική κρίση που και αυτό επηρέασε. Κάναμε μια προσπάθεια το 2013-2014 να αναζητήσουμε δωρητές, προχωρήσαμε σε δύο-τρεις συζητήσεις με δωρητές, αλλά δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πεδίο δόξης λαμπρόν με την έννοια ότι υπάρχουν περιθώρια. Και τώρα που η οικονομία τείνει να ανακάμψει, μπορούν να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις. Στον Βόλο μία από τις τελευταίες δωρεές ήταν του Κίτσου Μακρή. Στη Λάρισα είχαμε τη δωρεά ενός μεγάλου οικοπέδου από τον Δήμο Λαρισαίων στο Μεζούρλο, όπου κατασκευάστηκε το Τμήμα Βιοχημείας. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στα Τρίκαλα».
Φαίνεται, όμως πως εκτός από το ενδιαφέρον των δωρητών, θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας μηχανισμός υποδοχής για τις δωρεές. Σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος και των απόδημων Θεσσαλών οι οποίοι μεγαλουργούν εντός εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Ζουμπουλάκης ανέφερε για το θέμα πως «πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός υποδοχής των διαφόρων μορφών δωρεών και αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητες, ενδεχομένως και εντός του 2019, για να υλοποιηθεί. Άλλωστε στην πρυτανική αρχή υπάρχει η σκέψη να γίνει μια καμπάνια με στόχο την προσέλκυση δωρεών από την ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου υπάρχουν και οι απόδημοι Θεσσαλοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και βέβαια να αναγνωριστεί η δωρεά τους.
Ο κ. Ζουμπουλάκης κατέληξε λέγοντας πως «το 2019 είναι πολύ σημαντική χρονιά για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατί διπλασιάζεται σε μέγεθος και πρέπει να διατηρήσει την ποιότητα που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το