Ελλάδα

Ζητούν τα διαθέσιμα των πρεσβειών

presveies
Να επιστρέψουν άμεσα, μέσω της εφορίας, τυχόν αδιάθετες δαπάνες τους κάλεσε με έγγραφό της η κυβέρνηση τις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου εξωτερικών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (όπως έκδοση βίζας, πληρεξούσια κ.α.), κρατώντας ωστόσο το κεφάλαιο που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες τους για το επόμενο τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που τους χορηγούσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, καλούνται να επιστρέψουν, άμεσα μέσω ΔΟΥ, τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου.
Το υπουργείο Εξωτερικών δίνει μάλιστα οδηγίες για κατάθεση στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποστολή εμβάσματος «η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει σε μετρητά (δεσμίδες μέχρι εκατό τεμάχια ανά χαρτονόμισμα και τυχόν υπόλοιπο σε χωριστή δεσμίδα) με τον διπλωματικό φάκελλο».
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως πρόκειται για πάγια τακτική πολλών ετών και δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με την έλλειψη ρευστότητας στη χώρα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το