Ελλάδα

Ζητούν όλα τα λεφτά πίσω οι ένστολοι

ενστολοι

Ομαδικά «πυρά» δέχθηκε χθες ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το νέο μισθολόγιο των ενστόλων, όπως διαμορφώθηκε με τον Ν. 4307/14, καθώς οι Ενώσεις στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, αποστράτων κ.λπ. ζήτησαν την ακύρωσή του ως αντισυνταγματικού.

Οι σχετικές αιτήσεις ακύρωσης, που συζητήθηκαν χθες στην Ολομέλεια ΣτΕ σε χρόνο-ρεκόρ (αφού κατατέθηκαν πριν από δυόμισι μήνες), προσβάλλουν ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4307/14 αλλά και τις μισθοδοτικές καταστάσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, γιατί η πολιτεία δεν επανέφερε τις αποδοχές των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, ενώ δέχθηκε να τους επιστρέψει μόνο τα μισά από τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Πριν από λίγες εβδομάδες το αρμόδιο Συμβούλιο του ΣτΕ, υπό τον πρόεδρό του, Σ. Ρίζο, με αφορμή άλλες προσφυγές των ενστόλων, έκρινε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε πλήρως στις αποφάσεις του ΣτΕ που τους είχαν δικαιώσει τον περασμένο Ιούνιο και γι’ αυτό επέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το