Τοπικά

Ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά ο Θ. Θεοδώρου για παράβαση καθήκοντος για το «Χρυσό Κλειδί» στον Εφραίμ

Κοινή αναφορά-καταγγελία προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ν. Ντίτορα, κατέθεσαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα οι: Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Στόικος, Ε. Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φ. Κοκκινάκη, Θ. Διαμαντένιας, Μ. Πατσιαντάς, Θ. Κλημόπουλος και Ν. Κανελλής

Με την αναφορά τους αυτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εναντίον του ασκούντος καθήκοντα δημάρχου Βόλου, Θ. Θεοδώρου, για σοβαρή παράβαση, από δόλο, των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί, και να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές. Η καταγγελία αφορά στην απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον ηγούμενο Εφραίμ, από τον τελούντα σε αργία Α. Μπέο, χωρίς να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επισημαίνεται ότι η 604/7-9-2016 κατά πλειοψηφία απόφαση αφορούσε αποκλειστικά στην ανακήρυξη του ηγούμενου Εφραίμ ως «Επίτιμου Δημότη» της πόλης του Βόλου, καθώς και στη διοργάνωση σχετικής τιμητικής εκδήλωσης προς το πρόσωπό του, στις 29 Οκτωβρίου 2016 (όπως και έγινε), ενώ ουδεμία άλλη απόφαση υπήρξε για την απονομή οποιασδήποτε άλλης τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό του.

Όπως, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν οι καταγγέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι, «ο Θ. Θεοδώρου, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του νόμου, με δόλο α/ επέτρεψε, και μάλιστα «νομιμοποίησε» και με τη φυσική παρουσία του, την απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το δημοτικό συμβούλιο, στον ηγούμενο Εφραίμ, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είναι το κατά νόμο αρμόδιο όργανο για την απονομή της εν λόγω τιμητικής διάκρισης, και β/ παρέδωσε το Χρυσό Κλειδί της πόλης σε πρόσωπο που δεν διαθέτει καμία θεσμική ιδιότητα, δηλαδή στον τελούντα σε αργία Αχιλλέα Μπέο, και του επέτρεψε να κάνει εκείνος την απονομή του Χρυσού Κλειδιού στον ηγούμενο Εφραίμ, ενέργεια που αποτελεί ευθέως άσκηση δημοτικής εξουσίας και αρμοδιότητας την οποία ο τελών σε αργία καταφανώς δεν έχει (και γνώριζαν και οι δύο ότι δεν έχει), αφού αυτή ανήκει στον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου, και μάλιστα «νομιμοποίησε» την προδήλως παράνομη αυτή ενέργεια και με τη φυσική του παρουσία».

Συνεχίζοντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «όπως συνάγεται ευχερώς από τα ανωτέρω, ο ασκών καθήκοντα δημάρχου, διέπραξε από δόλο, σοβαρή παράβαση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί από την κείμενη νομοθεσία, αφού υπονόμευσε την ομαλή, δημοκρατική και θεσμική λειτουργία του δήμου και δεν προστάτευσε την αυθεντική άσκηση της δημοτικής υπηρεσίας και το κύρος της δημοτικής εξουσίας, με συνέπεια ο έβδομος δήμος της χώρας να εμφανίζεται στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα, σαν «ξέφραγο αμπέλι», όπου ο καθένας μπορεί να έχει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και να το απονέμει σε όποιον επιθυμεί, χωρίς καν απόφαση του αρμοδίου θεσμικού οργάνου, με βάση τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις και τις όποιες ιδιοτελείς επιδιώξεις του». Επιπλέον τονίζουν ότι ο Α. Μπέος διέπραξε το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το